a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Gör det ont att göra en laseroperation

  Ögonlaser Avesyn: Utforskning av de Vanligaste Frågorna

  Ögonlaser AVESYN

  Visst kan det låta lite läskigt sådär vid första tanken. Att någon man inte känner ska in och pilla i ögonen, det handlar om synen kanske det viktigaste vi har. Kan jag bli blind? Gör det ont? Vad händer om jag blinkar under operationen?

  Ja frågorna är många och vi möter dom varje dag. Jag tänkte genom att skriva det här inlägget förhoppningsvis kunna svara på några av de vanligaste frågorna som vi får. Vi gillar frågor, man ska ha frågor och framförallt så ska man vara om sig och kring sig när det kommer till val av både läkare och klinik. Här på Avesyn så utför vi alla typer av synkorrigerande behandlingar och när det kommer till Laser så har vi mångårig erfarenhet av både PRK/LASIK, FS-Lasik samt ReLEx SMILE. Detta gör att du som kund kan känna dig trygg i att vi kommer erbjuda dig den lösningen som passar dig, ditt synfel och ditt öga allra bäst.

  Dr Shams - Ögonlaser operation

  Är du redo att ta reda på om du är en kandidat? Kontakta oss!

  Gör det ont att göra en laseroperation?

  laseroperation är ett samlingsbegrepp för olika typer av operationer så är det svårt att svara verken ja eller nej på den frågan men generellt sett så är själva operationen oavsett laserbehandling smärtfri. Däremot kan känslan efteråt variera beroende på vilken metod man använt sig av.

  Under själva ingreppet är man bedövad och bedövningen består av droppar. För att förhindra så att man blinkar sätts en så kallad blefarostat (klämma) i ögat för att hålla upp det. Om man är väldigt spänd så kan isättningen av klämman kännas lite grann och om man inte slappnar av så kan den ligga och skava. När ögat och området runt omkring

  sedan tvättas inför ingreppet kan man känna av att det svider något. Förutom det samt ett litet tryck mot ögat brukar man inte känna något alls.

  Men sen är vi alla olika vissa är mer känsliga än andra.

  Så vidare till frågorna.

  Här kommer min topplista och som sig bör så startar vi med nummer 1.

  Kan jag bli blind av en laseroperation?

  Nej man kan inte bli blind av en laseroperation. Eller så här, det finns inget känt fall i världen där någon blivit det. I sällsynta fall kan man dock ha ett litet synfel kvar efter behandlingen och då krävs en efterjustering. Därför är det viktigt att man kalkylerar för detta när man räknar på hornhinnans tjocklek. Här på AVESYN säger vi alltid nej till de kunder där tjockleken på hornhinnan är för tunn för en sådan justering. Risken är väldigt liten men man skall veta om att den finns. I vårat 5 åriga trygghetspaket ingår alltid kompletterande behandling.

  Vad händer om jag blinkar under laseroperationen?

  Med tanke på klämman (blefarostaten) som jag skrev om tidigare så går det inte att blinka under operationen då ögat är uppspänt.

  Kommer jag vara vaken?

  Man är vaken under ingreppet men får självklart lugnande i god tid innan så att man kan slappna av.

  Hur kommer jag se efteråt?

  Precis efter behandlingen så är synen väldigt suddig och det kan svida lite, oftast är man lite röd i ögonen och det ser ut som att man gråtit.

  Synåterhämtningen varierar sen beroende på vilken metod man utfört men generellt så tar det ett par dagar. Synen blir succesivt bättre och bättre för varje timme och dag som går.

  För vissa går återhämtningen väldigt snabbt och man ser bra redan ett par timmar efteråt medans det för andra krävs lite mer tålamod.