a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Trygg och säker synkorrigering

  Allmänna frågor

  Nej. Endast vuxna.

  Före din operation

  • Linsvila – använder du kontaktlinser avstå från dessa 3 dagar före din operation
  • Skönhetsbehandlingar: Veckan före din operation bör du undvika behandlingar som ögonfransförlängning eller ögonfransfärgning.
  • Transport: Kom ihåg att ordna transport hem efter operationen. Dina ögon kan kännas lite irriterade och du kan uppleva suddig syn och obehag som inte är säkert för bilkörning. Fråga oss om hjälp med transport om det behövs.
  • Sjukdom: Kontakta oss så snart som möjligt om du har feber eller förkylning eller annan sjukdom, eftersom vi kanske behöver skjuta upp din operation. Om du har andra sjukdomar, exempelvis reumatism eller diabetes, informera oss så snart som möjligt. Om du har allergier eller tar medicin kommer vi att be om detaljerna under vår undersökning.

  OPERATIONSDAGEN: Kom ihåg innan du kommer till kliniken:

  • Duscha och tvätta ditt hår. Ha rena kläder och skor på dig.
  • Avstå smink och parfym på operationsdagen
  • Ät och drick precis som vanligt
  • Ta med solglasögon då man ofta är ljuskänslig efter operationen
  • Ta inga lugnande medel och drick ingen alkohol före operationen. När du kommer till kliniken får du bedövningsdroppar och lugnande medicin (frivilligt).
   • Operationssalen är en steril miljö. Innan operationen kommer du få en täckande mössa, rock och skoskydd på dig.
   • En av våra koordinatorer kommer gå igenom vad som kommer hända under dagen.

  Det finns flera ställen att parkera som är nära och bekväma för dig och som ligger nära våra kliniker:

  Lorensbergs parkering
  Aveny Ogonklinik

  Engelbrektsgatan
  Aveny Ogonklinik

  P-hus Avenyn
  Aveny Ogonklinik

  Gatuparkering på Kristinelundsgatan eller Engelbrektsgatan
  Aveny Ogonklinik

  LASER

  När du kommer till oss för din ögonundersökning kommer vi att undersöka ditt öga grundligt för att avgöra vilken behandling som passar ditt öga bäst. Därför behöver du inte oroa dig för att behöva välja. Vi kommer att välja den behandling som bäst passar dig och dina behov.

  Vi kan behandla alla synfel, men vi kan inte behandla alla ögon. Därför måste du alltid börja med en undersökning för att se om och vilken behandling som passar dig bäst.

  Det finns alltid risker när det kommer till operation, till exempel infektion och inflammation. Men riskerna är mycket små. Under din undersökning kommer din optiker och din ögonläkare att noggrant informera dig om de risker och biverkningar som gäller just ditt behandlingsalternativ.

  SMILE

  SMILE är den senaste tekniken inom synkorrigering med laser. Det är en revolutionerande teknik som förändrat sättet vi behandlar ögat och som ger högre precision och högre komfort för patienten.

  SMILE är inte nytt, det har funnits de senaste 15 åren. SMIEL är den vanligaste ögonlaser metoden i många länder tex Finland. Över sex miljoner människor har redan opererats med metoden och fått fantastiska resultat. Tusentals kirurger använder för närvarande SMILE-tekniken som sitt förstahandsval och antalet ökar. Avesyn Ögonklinik är för närvarande den enda kliniken i sverige som erbjuder SMILE-ögonlaser.

  Det finns flera skillnader både när det gäller eftervård och även under SMILE-operationen. Behandlingen är mycket mer skonsam än andra behandlingar och den görs i ett enda steg, vilket sparar tid och ökar komforten för både kirurgen och patienten.

  Tack vare att operationen görs i ett enda steg och att man använder sig av ett så litet snitt som möjligt, skapar man bättre stabilitet efter operationen samtidigt som man minimerar risken för infektion och andra komplikationer. Mycket tack vare den snabba läkningen. Metoden gör också att man minskar förekomsten av torra ögon efter sin operation betydligt. läs mer om skillanden mellan Ögonlaser SMILE, LASEK och LASIK HÄR.

  Om du har astigmatism och/eller är närsynt, kan du vara lämplig för SMILE. Det första steget är alltid att göra en undersökning för att ta reda på vilken behandling som bäst passar dina ögon och behov.

  Det beror helt och hållet på din arbetsmiljö. Jobbar du in en dammig arbetsmiljö så rekomendera vi att du stannar hemma några dagar. Däremot om du har ett kontorsarbete eller ren arbetsmiljö kan du i princip gå till jobber nästa dag !

  Inga kirurgiska ingrepp är helt fritt från risker och biverkningar. Detta gäller också synfelsbehandlingar. Vår läkare kommer att förklara alla potentiella risker för dig när vi har bestämt om du är lämplig för operationen. För att lära sig mer om möjliga biverkningar förslår vi denna länk om Zeiss, det framstående företaget inom optik och tillverkare av SMILE-lasern.

  RLE Linsbyte

  Dessa linser är gjorda av specialakryl av medicinsk kvalitet och kan inte växa eller förändras som ögats naturliga lins. Linsen är utformad för att vara en livstidslösning på de synproblem som uppstod innan. När linsimplantationen väl har ägt rum kan patientens syn förbättras och bli skarpare och mer fokuserad.

  Det är vanligt att uppleva olika ljusfenomen efter ett linsbyte med multifokala linser. Dessa kan vara ljusringar runt ljuskällor i mörker t.ex. vid bilkörning och kring lyktor. Man kan också uppleva ett ökat behov av ljus vid läsning. Men i de flesta fall avtar och försvinner dessa biverkningar med tiden.

  Du kan gå tillbaka till jobbet dagen efter. De flesta kan även köra bil till jobbet dagen efter. Detta är dock individuellt och gäller inte alla. Om man har ”tunga” arbetsuppgifter eller arbetar i smutsiga miljöer rekommenderas att man stannar hemma i 1 vecka. På din undersökning kommer vi att gå igenom allt du behöver tänka på både före och efter din operation.

  Nej – RLE gör inte ont. Du kan uppleva mindre obehag efter operationen och du kommer antagligen att vilja vila, men det är allt.