a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Ögonlaser
  PresByond

  Ålderssynthet, presbyopi, startar i 40-50 årsåldern. Ögats egen lins kan inte längre ändra fokus mellan långt och nära håll, vilket leder till att läs- eller progressiva glasögon behövs.
  Med ögonlaser Presbyond kan man minska behovet för läsglasögon för många år framöver. Med andra ord, vi kan inte stoppa ögats åldrande, men vi kan göra livet glasögonfritt.

  120 000 operationer

  Vi på Avesyn har lång erfarenhet av synkorrigerande operationer. Våra erfarna kirurger har utfört över 120.000 operationer tillsammans.

  Den enda kliniken

  Vi är stolta över att vara den enda ögonkliniken i Sverige att erbjuda denna fantastiska synkorrigeringsteknik.

  Trygghetspaket

  I alla våra behandlingar ingår : Fria kontroller under 5 års tid, personlig patientkoordinator och fri korrigerande behandling.

  Du kommer att få göra en förundersökning där en specialutbildad optiker gör en fullständig utvärdering av din syn och en ögonläkare kommer att se över dina ögons anatomiska förutsättningar för en synfelskorrigerande laserbehandling. De två specialisterna bedömer tillsammans om du har rätt förutsättningar för att genomgå en ögonlaser Presbyond.

  I samband med din förundersökning kommer du också att träffa din personliga patientkoordinator som kommer att följa dig under och efter operationen.

  Du får gärna kontakta oss för att boka en förundersökning. Boka HÄR

  Vid denna behandling används en ögonlaser FS-Lasik som står för Femto Second Laser Assisted In Situ Keratomileusis och är en av dem vanligast förekommande tekniken inom synfelskorrigerande laserbehandlingar. Presbyond behandlingen görs i två steg och tar totalt ca 15 minuter för båda ögonen. Det är en laser behandling där du inte kommer att känna någon smärta. Efter att fått  lokalbedövande ögondroppar använder man sig av en laser (FS-laser) som skapar en tunn flik i det yttersta skiktet på hornhinnan. Fliken vikes sedan åt sidan och en excimerlaser polerar bort synfelet. Fliken läggs därefter tillbaka och behandlingen är färdig.

  De första timmarna efter operationen är det vanligt att man känner sveda, irritation och ljuskänslighet i ögonen. Du får med dig bedövande ögondroppar hem för att lindra detta. Det kan ta ett par veckor innan synen helt har stabiliserat sig men för de flesta går det bra att återgå till jobbet redan dagen efter behandlingen.

  Vid en laserbehandling påverkar man en del av de nerver som reglerar tårproduktionen i ögat. Det tar ett par veckor, upp till några månader för den normala nervförsörjningen att bli återställd. Under den tiden kommer du att känna dig torr i ögonen.

  Återbesök:

  Vi träffar dig efter din behandling för att säkerställa så att du är nöjd och har uppnått önskat resultat.

  Personlig patientkoordinator:

  Fortsättningsvis kommer du att ha kontakt med din personliga patientkoordinator för eventuella frågor och åtgärder.

  Alla behandlingar innebär en viss ökad infektionsrisk den första tiden efteråt, för Presbyond med FS-LASIK är den risken låg. Det är trots det viktigt att undvika smutsiga och dammiga miljöer, träning, bastu- och bassängbad och ögonmake-up. För att ytterligare minimera risken för infektion tar du antibiotikadroppar i ögonen första veckan efter behandlingen.

  Säkerhet och trygghet är centrala begrepp i den verksamhet vi bedriver på Avesyn. Våra kirurger utför tusentals operationer varje år. I första hand innebär detta att vår samlade expertis och kunnande förenat med vårt ständiga arbete för förbättrad kvalitet kommer dig som patient tillgodo. Dessutom omfattas du som patient av ett försäkringsskydd. Denna försäkring täcker skador som uppstår vid eventuella felbehandlingar.

  Avesyn vill att du som kund ska bli så nöjd som möjligt och erbjuder därför förbättrande åtgärder inom 5 år från din operationsdag.

  I detta 5 års-garantipaket ingår:

  • Fri korrigerande behandling
  • Fria kontroller
  • Personlig patientkoordinator
  ALLT INOM ÖGONLASER

  Vi är ensamma om att erbjuda allt inom ögonlaser och andra synkorrigerande behandlingar. Vi har en bredd som ingen annan klinik i Sverige kan erbjuda. Detta gör att vi kan hitta den perfekta lösningen för just dina ögon .

  Enkla Betalningsalternativ 

  För att du som kund ska kunna genomföra en ögonoperation erbjuder Avesyn ögonklinik i samarbete med SVEA Ekonomi delbetalningslösningar. Du kan välja mellan 12 och 48 månaders delbetalning samt upp till 36 månader räntefritt.

  Teknik och Erfarenhet

  Det handlar om dina ögon och ett nytt liv utan glasögon eller kontaktlinser. Därför måste du anlita en klinik som kan erbjuda dig både TEKNIK och ERFARENHET. På Avesyn Ögonklinik har vi världsledande utrustning och specialister för samtliga ögonlasermetoder.

  Vill du veta mer om
  ögonlaser Presbyond?

  Avesyn ögonklinik är den enda klinik i Sverige som kan erbjuda dig synkorrigeringsbehandling med Presbyond metoden.

  Kontakta en av våra patientkoordinatorer för att få svar på eventuella frågor eller hitta en tid för förundersökning som passar dig. Välkommen.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn ögonklinik erbjuder allt inom ögonlaser och linsbyte

  Förutom ögonlaser Presbyond kan vi erbjuda dig andra synkorrigerings- och ögonlaseroperationer som passar just dina ögon och din ålder.

  • FS-LASIK
  • En av de vanligaste metoderna
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning
  • PRK/LASEK
  • För tunna hornhinnor
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.