a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  FS-LASIK
  Ögonlaser

  Innan SMILE utvecklats var ögonlaser FS-LASIK en av de vanligaste metoderna på marknaden. LASIK är ett väldigt bra och säkert alternativ, som för de flesta innebär en helt smärtfri operation och en snabb återhämtningsprocess. Metoden kan korrigera både översynthet, astigmatism och närsynthet. Synen är oftast helt återställd bara några timmar efter operationen.

  Erfarenhet

  Avesyn ögonklinik är en av de få kliniker i Sverige som erbjuder ögonlaser FS-LASIK. Vi har många års erfarenhet av att behandla kunder med denna typ av synfelskorrigerande laserbehandling. 

  Snabb återhämtning

  Synen blir vanligtvis tydligare inom ett par timmar efter operationen och stabiliseras gradvis under de följande veckorna.

  Trygghetspaket

  • Fria kontroller under fem års tid.
  • Personlig patientkoordinator.
  • Fri korrigerande behandling.

  FS-LASIK står för Femto Second Laser Assisted In Situ Keratomileusis och är en av de vanligast förekommande tekniker inom synfelskorrigerande laserbehandlingar. Den har funnits i marknaden sedan början av 1990. Tekniken är smärtfri, snabb och effektiv och synen är vanligen återställd inom några timmar efter operationen.

  I en utvärdering gjord av ” SBU, Statens Beredning för medicinsk Utvärdering ” och Universitetssjukhuset i Linköping har man kommit fram till att LASIK är den metod som sammantaget verkar har flest fördelar. Bland annat är tiden för återhämtning efter ögonlaser LASIK mycket snabbare än för PRK/ LASEK.

  Du får gärna kontakta oss för att boka en förundersökning. Boka HÄR

  Behandlingen börjat alltid med en noggrann undersökning för att säkerställa att du är en bra kandidat för ögonlaser FS-LASIK. I första steget gör en specialiserad optiker och en ögonläkare en grundlig undersökning av dina ögon. Om du har alla förutsättningar för att bli nöjd med en FS-LASIK-behandling kommer de att berätta i detalj vad som händer under och efter ögonlaserbehandlingen. Redan från början kommer du att ha kontakt med en personlig patientkoordinator, som kommer att ge dig stöd under och efter operationen.

  Behandlingen görs i två steg och tar totalt cirka 15 minuter för båda ögonen. Efter att ögonen har blivit bedövade med lokalbedövande ögondroppar används en laser (FS-laser) för att skapa en tunn flik i det yttersta skiktet av hornhinnan. Fliken viks sedan åt sidan och en excimerlaser polerar bort synfelet. Fliken läggs därefter tillbaka och behandlingen är färdig. Fliken läker vanligtvis utan stygn.

  De första timmarna är det vanligt att känna av sveda, irritation och ljuskänslighet i ögonen. Du får med dig bedövande ögondroppar hem för att lindra. Det kan ta ett par veckor innan synen helt har stabiliserat sig men för de flesta går det bra att återgå till jobbet eller skolan redan dagen efter operationen.

  Vid en laserbehandling påverkar man en del av nerverna som reglerar tårproduktionen i ögat. Det tar ett par veckor, kanske upp till några månader, för den att återställa den normala nervfunktionen. Under den tiden kommer du att känna dig torr i ögonen.

  Även i fortsättningen kommer du att ha kontakt med din personliga patientkoordinator för eventuella frågor och åtgärder.

  FS-LASIK har funnits på marknaden i mer än 20 år och miljoner människor har opererats med den metoden. Alla operationer kan medföra risker men komplikationer som leder till synförlust är mycket sällsynta efter FS-LASIK. Vissa biverkningar är dock relativt vanliga – tillfälligt torra ögon och tillfälliga synproblem som bländning). Biverkningarna försvinner vanligtvis efter några veckor och väldigt få människor upplever dem som något problem.

  FS-LASIK är en säker operation med ögonlaser. Men det är ändå förnuftigt att inte fokusera på priset utan att framför allt välja en klinik med stor erfarenhet av sådana behandlingar.

  Säkerhet och trygghet är centrala begrepp i verksamheten som Avesyn Ögonklinik bedriver. Vid alla våra behandlingar omfattas du av ett försäkringsskydd, som täcker skador som eventuellt uppstår. Avesyn vill att du som kund ska bli så nöjd som möjligt och erbjuder därför, vid behov, förbättrande åtgärder inom fem år från din operationsdag. I alla våra fem-årspaket ingår fria kontroller, fri korrigerande behandling och fortsatt kontakt med din patientkoordinator.

  ALLT INOM ÖGONLASER

  Vi är ensamma att erbjuda allt inom ögonlaser och andra synkorrigerande behandlingar. Vi har en bredd som ingen annan klinik i Sverige kan erbjuda. Detta gör att vi kan hitta den perfekta lösningen för just dina ögon och ögats beskaffenhet.

  Enkla Betalningsalternativ 

  För att du som ska kunna genomföra en ögonoperation erbjuder Avesyn ögonklinik i samarbete med SVEA Ekonomi delbetalning lösningar. Du kan välja mellan 12 och 48 månader delbetalning samt upp till 36 månader räntefritt.

  Teknik och Erfarenhet

  Det handlar om dina ögon och ett nytt liv utan glasögon eller kontaktlinser. Därför måste du anlita en klinik som kan erbjuda dig både TEKNIK och ERFARENHET. På Avesyn Ögonklinik har vi världsledande utrustning och specialister för samtliga ögonlaser-metoder.

  Vill du veta mer om
  ögonlaser FS-LASIK?

  Avesyn Ögonklinik är en av få kliniker i Sverige som kan erbjuda synkorrigering med FS-LASIK-metoden. Kontakta en av våra patientkoordinatorer för att få svar på eventuella frågor eller hitta en förundersökningstid som passar dig. Varmt välkommen till Avesyn!

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn ögonklinik erbjuder allt inom ögonlaser och linsbyte

  Förutom ögonlaser FS-LASIK kan vi erbjuda dig alla andra synkorrigering och ögonlaseroperationer som passar dina ögon, din ålder och din livsstil.

  • PRK/LASEK
  • För tunna hornhinnor
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.