a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Multifokala/trifokala
  Linser ger god syn på flera avstånd.

  Den multifokala linsen ger dig god syn på flera olika avstånd och tar även bort ditt brytningsfel. Med en RLE operation (linsbytesoperation) ersätts ögats naturliga lins med en artificiell intraokulär lins (IOL). Linsen korrigerar ditt synfel och
  minimerar, eller till och med eliminerar, ditt behov av glasögon. Tillvägagångsättet för en RLE är identisk med en kataraktoperation och är därmed det vanligaste kirurgiska ingreppet för ögon som görs i Sverige i dag.

  Vem är lämpad för RLE Multifokala linser ?

  Beroende på ditt synfel, hur du lever, och vad du har för behov, kommer våra specialister att rekommendera den linsen som passar dig och dina förutsättningar allra bäst. En linsbytesoperation (Refractive Lens Exchange, RLE) är oftast ett bättre alternativ än en ögonlaseroperation eller ICL (linsimplantat) när det gäller ålderssynthet.

  Olika typer av multifokala linser: 

  Dessa linser används i stor utsträckning både vid kataraktoperationer och vid RLE. De ger utmärk syn och kontrastkänslighet.

  Multifokala linser kan vara:

  Trifokala linser: Utformade för att inte bara ge god syn på korta och långa avstånd, utan också på medellångt avstånd (60-70 cm).

  Toriska linser: Gjorda för att korrigera astigmatism.

  Synskärpan blir bättre

  Den trifokala linsen har flera olika inbyggda styrkor vilket gör att det skapas flera olika bilder på näthinnan som sedan ger bra syn både på korta, medellånga, respektive långa avstånd.

  En säker metod, fler styrkor och möjligheter

  Den multifokala linsen kan också vara torisk, vilket betyder att den kan korrigera din astigmatism (brytningsfel), ålderssynthet, översynthet och närsynthet.

  Inga glasögon

  Det finns många som inte vill bära glasögon. Det kan vara ett estetiskt val eller det kan handla om att livsstilen kräver andra lösningar. De som väljer multifokala linser behöver sällan glasögon. En klar fördel!

  Steg 1 – Undersökning

  En specialiserad optiker och en ögonläkare utför en grundlig undersökning på dina ögon. Därefter pratar vi om det bästa alternativet för dig samt planerar hur vi tar nästa steg.

  Steg 2 – Behandling

  Behandlingen inleds med bedövande ögondroppar som eliminerar smärta under operationen. Behandlingen tar endast några minuter.

  Steg 3 – Resultat

  Grattis!

  Nu kan du upptäcka världen utan dina glasögon och linser. 

  Första steget
  är en noggrann ögonundersökning

  Du behöver inte vara expert på alla våra behandlingar. Genom att träffa oss på en undersökning så kommer våra patientkoordinatorer, specialutbildade optiker och ögonspecialister vägleda dig och ta reda på vilken behandling som passar dig bäst.
  Våra undersökningar görs med största noggrannhet för att säkerställa optimala förutsättningar för en trygg och säker synkorrigerande operation. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer för att svara på eventuella frågor och hitta en tid som passar dig.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn erbjuder följande linsbytesmetoder för RLE

  I samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid 5 års trygghetsgaranti för att du skall känna dig trygg och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  • Add-On
  • För dig som redan utfört en gråstarroperation
   Fria kontroller under 5 års tid
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Astigmatism

   Översynthet

   Ålderssynthet

  • Boka Undersökning

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.