a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Ett liv utan
  glasögon eller kontaktlinser?

  Är du trött på att använda glasögon eller kontaktlinser? Har du en livsstil som inte går ihop med användning av glasögon?
  Finns det alternativ till glasögon eller kontaktlinser? Svaret är ja!

  Ögonoperation: Ögonlaser, linsimplantat eller linsbyte?

  I allmänhet finns det tre typer av synkorrigeringsprocedurer för att förbättra din syn:
  1- Ögonlaser
  2- ICL linsimplantat
  3- RLE Linsbyte (för dig som är över 45)

  De tre metoderna har använts i årtionden och undersökningar visar att de är säkra och effektiva.

  Vilken slags mindre ögonoperation som passar dig bäst beror på en rad saker – syn, ålder, livsstil och ögonens hälsa.

  Läs gärna mer om behandlingarna eller kontakta oss för att träffa en av våra specialister för en detaljerad medicinsk undersökning av ditt öga för att veta vilken metod som passar bäst just för dig.

  En ögonlaseroperation, eller synkorrigering med laser, innebär att lasrar används för att omforma ögonens främre yta (hornhinnan) så att du kan fokusera bättre. Det går att korrigera närsynthet, översynthet och astigmatism.

  Det finns tre huvudtyper av ögonlasermetoder:

  Ögonlaser SMILE

  PRK-LASEK

  FS-LASIK

  Jämfört med andra metoder med ögonlaser är SMILE den som gör minst ingrepp på ögat.

  SMILE korrigerar närsynthet och astigmatism, eller en kombination av de båda, med ett mycket litet snitt på hornhinnans yta.

  Det som skiljer ögonlaser SMILE från metoden FS-LASIK är att ingen flik skapas. Du kan likna SMILE vid en avancerad FS-LASIK, som minimerar snittet i ögonen. Om LASIK så att säga skapar en ”dörröppning” i epitelet (yttersta skiktet av hornhinnan) skapar ögonlaser SMILE ett ”nyckelhål”. Med minimal störning av epitelet är det lite som behöver återskapas och ögat börjar läka nästan omedelbart.

  Minimalt ingrepp, minimal behandling och snabb återhämtningstid.

  Bibehållen ögonstabilitet: Alla de yttre lagren av hornhinnan blir praktiskt taget opåverkade vid SMILE ögonlaseroperation.

  Minimal risk för torra ögon: Då hornhinnas nerver inte påverkas är torra ögon mycket ovanligt efter en SMILE ögonlaseroperation.

  FS-LASIK är fortfarande den vanligaste ögonlasermetoden i världen men den håller på att minska i omfattning till fördel för tekniken som kallas ögonlaser SMILE.

  Metoden behandlar mild översynthet, närsynthet och brytningsfel (astigmatism).

  Behandlingen görs i två steg och tar totalt cirka 15 minuter för båda ögonen. Efter att ögonen bedövats med lokalbedövande ögondroppar används en FS-laser som skapar en tunn flik i det yttersta skiktet på hornhinnan. Fliken viks sedan åt sidan och en excimerlaser polerar bort synfelet. Fliken läggs därefter tillbaka och behandlingen är färdig. Fliken läker vanligtvis utan stygn.

  Jämfört med LASEK är den här metoden smärtfri och återhämtningstiden är kortare.

  Ögonlaser LASEK, som inte ska blandas ihop med LASIK, var den allra första metoden när synkorrigeringsoperationer med laser startade. I allmänhet används LASIK och LASEK endast när det inte är möjligt att använda SMILE eller LASIK.

  Metoden behandlar översynthet (hyperopi), närsynthet (myopi), och brytningsfel (astigmatism).

   

  Hur går det till?

   

  Vid en PRK-LASEK-behandling löser en svag alkohollösning upp epitelet (yttersta skiktet av hornhinnan).

  Epitelet kan sedan föras åt sidan och en excimerlaser polerar bort synfelet. En bandagelins appliceras på ögat. Den fungerar som ett skydd under de första dagarna. Epitelet återbildas på några dagar och sedan plockas bandagelinsen bort.

  Synfel har människor tidigare varit tvungna att acceptera.

  I dag är möjligheten att korrigera ögon med hjälp av ögonlaser något som många tar för givet, men faktum är att tekniken var i sin linda i början av 1980-talet. Sedan dess har utvecklingen gått fort och mycket har hänt. Uppskattningsvis har det fram tills i dag genomförts 30 till 50 miljoner behandlingar världen över.

  150 000 operationer

  Vi på Avesyn har lång erfarenhet av synkorrigerande operationer. Våra erfarna kirurger har utfört över 120.000 operationer tillsammans.

  Den enda kliniken

  Vi är stolta över att vara den enda ögonkliniken i Sverige att erbjuda allt inom ögonlaser och linsbyte.

  Trygghetspaket

  I alla våra behandlingar ingår: Frikontroller under 5 års tid, Personlig patientkoordinator och Fri korrigerande behandling.

  ALLT INOM ÖGONLASER

  Vi är ensamma att erbjuda allt inom ögonlaser och andra synkorrigerande behandlingar. Vi har en bredd som ingen annan klinik i Sverige kan erbjuda. Detta gör att vi kan hitta den perfekta lösningen för just dina ögon och ögats beskaffenhet.

  Enkla Betalningsalternativ 

  För att du som ska kunna genomföra en ögonoperation erbjuder Avesyn ögonklinik i samarbete med SVEA Ekonomi delbetalning lösningar. Du kan välja mellan 12 och 48 månader delbetalning samt upp till 36 månader räntefritt.

  Teknik och Erfarenhet

  Det handlar om dina ögon och ett nytt liv utan glasögon eller kontaktlinser. Därför måste du anlita en klinik som kan erbjuda dig både TEKNIK och ERFARENHET. På Avesyn Ögonklinik har vi världsledande utrustning och specialister för samtliga ögonlaser-metoder.

  Hur kommer livet att
  bli efteråt?

  Det handlar om dina ögon och vi vet att det finns många frågor som du fortfarande undrar över, exempelvis: Kan mitt ögonproblem lösas med ögonlaserteknik ?  Hur mycket kostar det? Hur går processen till? Hur startar den? Vad händer i varje steg?

  Och kanske ännu fler frågor… Men du behöver inte själv var expert på alla dessa behandlingar, vi hjälper dig att förstå den du är intresserad av.

  Vi rekommenderar därför att du tar kontakt med en av våra patientkoordinatorer för att få veta mer om våra olika behandlingar för synkorrigering, om alternativen som finns för just dig, och om Avesyn Ögonklinik.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn ögonklinik erbjuder allt inom ögonlaser och linsbyte