a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  ögonhälsa 1

  9 saker som blir så mycket enklare utan glasögon efter Ögonlaser – Fördelar att tänka på

  Det finns vissa saker i livet som du helt enkelt inte vet hur det kommer att bli förrän du faktiskt gör det. Som till exempel att få barn eller

  springa ett marathon.

  Att inte behöva använda dina glasögon är en av dessa saker! 

  En bra syn är en förutsättning för mycket av det som är meningsfullt i livet. Från att
  Betrakta den du lever med när “hen ” står och lagar mat till att uppleva alla små förändringar under ditt barns uppväxt, att uppskatta detaljerna i en soluppgång eller att helt enkelt läsa den här artikeln utan att leta upp dina läsglasögon. När din syn är riktigt bra kan den tillföra en extra dimension i livet. Ja, den kan till och med förändra ditt liv!

  Möjligheten att få skarp syn är idag tillgängligt och möjligt för nästan alla med hjälp av en snabb, enkel och väldigt säker metod. Det finns en massa sysslor som vi gör i vardagen som blir så otroligt annorlunda när du genomgår en ögonlaser och gör dig av med dina glasögon. Varenda en av dessa saker behöver man faktiskt uppleva för att tro på det. 

   

  Här har vi listat några av de saker som kommer ge dig än mer livskvalitet när du slipper ha glasögon/linser på dig. Vi hoppas kunna inspirera dig till att ta steget och kasta glasögonen och kliva in i den synfelsfria världen med hjälp av en ögonlaser: eller ett linsbyte. 

  Att göra vad som helst på gymmet

  Självklart kan du gymma med dina glasögon, man kan gymma med dykardräkt också om man känner för det. Men hjälper de dig verkligen att komma in i den där underbara känslan av att du äger på gymmet?  Glasögonen är oftast ett stort hinder. De immar igen och guppar upp o ner på nästippen för att sedan, till slut, falla av. De är i allmänhet i vägen på gymmet och de hindrar dig definitivt från att träna i en bassäng. Att delta i någon av gruppträningarna är om inte omöjligt så åtminstone en utmaning. Det är definitivt inte det bästa sättet för din träningsmotivation när du kämpar för ett mer hälsosamt liv. Jag brukar jämföra det med att ha extremt illasittande träningskläder, som antingen sitter för löst, för hårt eller inte sitter alls. Eller som när man skall trilskas med ett par hörlurar för att man tänker att musiken skall motivera en men det slutar bara med att man bråkar med hörlurar som åker ur öronen, sladdar som stryper en och till slut inser man att man tränar bättre utan det där “störningsmomentet” = samma känsla med glasögonen. Sen ska vi inte tala om det där bastubesöket efter gymmet. (ni fattar själva, jag behöver inte skriva något eller hur?)

   Slappa på stranden

  Jag älskar stranden! Men i mitt förflutna så associerade jag mest strand med grusiga linser, ömma ögon eller att svälja hinkvis med havsvatten. Vilket iofs kan vara bra om man vill slippa förkylningar! Livrädd för att tappa en lins eller två låg jag och läste bok efter bok när de andra roade sig i vågorna. Och snacka om avundsjuk-tjej-i-solstol när surfbrädorna åkte fram. Nu när jag kan se utan glasögon och linser, så har det förändrats avsevärt. Jag ligger självklart fortfarande och slappar men om jag vill så kan jag vara med på samma villkor som alla andra och det är en otrolig lyx. Någon VM-mästare i surf blir det nog inte av mig men ändå!

   Att kunna resa utan panik

  Du har packat och är redo att lämna hemmet och du är i god tid. Tåget går inte förrän om en halvtimme. Perfekt, hinner du tänka innan du inser att din linsvätska nästan är tom, glasögonen är repiga och du vet att dina ögon blir torra som fnöske av 8 timmar på ett flyg så linserna måste ut. Och vart är ens glasögonen? du letar som en galning och hjärtat börjar klappa, springer 711 varv i huset och till sist inser du att du har dom på huvudet.  Oavsett om det är en weekend resa med kompisarna eller om det är två veckors kärlekstripp till Maldiverna så är detta starten på ett scenario som kommer att förekomma på liknande sätt oändligt många gånger. De kommer också att uppbåda lika, eller ännu högre, stressnivåer var gång.  Man kan vara smart och ha ett helt handbagage fyllt med linser, linsvätskor och extra glasögon,                     

    Eller så är man ännu smartare gör en ögonlaser så att du inte behöver tänka på detta överhuvudtaget. 

   

  Ha en härlig kväll på stan

  Visst finns det saker som kan förstöra en sedan länge planerad kväll på stan med vännerna. Det kan tex vara ösregn och stormbyar som helt plötsligt gör att man inte känner för att stassa upp sig utan snarare lägga sig i soffan och beta av ett fångarna på fortet  avsnitt  (som om tiden stått stilla sen 1996) och bara då tanken på att man ska ut med sina glasögon i det här gör det hela tufft. Dom kommer garanterat imma, vara blöta och nej man kommer inte se någonting. Om du nu mot förmodan skulle ta dig igenom den här väder depressionen och ta dig ut ja då ska du lyckas matcha din party outfit med bågarna och det är minst 4 personer varje utekväll som utan att fråga kommer rycka av dig glasögonen för att prova. Vilket kommer leda till fingeravtryck och jordnötssmulor på glasen. Då kommer det där första hjälpen kitet med “glasögonservetter” behövas.

  Utan glasögon inga problem med imma, jordnötssmulor eller ett behov av “första hjälpen kit”

  Att laga mat

  Tillsammans med ett gott glas vin och gott om tid så kan matlagning vara en av de absolut bästa, avslappnade stunderna under dagen. Oftast kommer dock vardagen emellan och då handlar det plötsligt mest om att stressa runt i det varma köket med små barn som rycker dig i byxbenet medan du svettas och försöker slänga ihop lite makaroner och falukorv.  Bakom dina igen-immade glasögon så är det lätt att tro att du befinner dig mitt i djupaste regnskogen istället för kalla Sverige. Du ser inte ett dugg och när middagen är klar så är du  själv på god väg att börja koka. Så var det med den mysiga kvällen med en romantisk middag och levande ljus- igen.

  Att kunna känna sig lugn.

  Många med mig lever med katastrof-tankar. Speciellt efter det att man fått barn. Och vissa av oss har så stora synfel att vi faktiskt inte skulle hitta ut ur ett brinnande hus utan våra glasögon/linser eller kunna se något alls under vatten om olyckan skulle vara framme. Att kunna ha en bra syn och veta att man inte är beroende av sitt hjälpmedel i ett akut läge är en otrolig trygghet och ger många ett lugn som är värt mer än allt annat. 

  Att delta i sporter

  Det finns sporter och så finns det sporter. Vissa helt omöjliga att utföra med glasögon, ta tex skidåkning, snowboard, simning, bergsklättring och gymnastik. Om du inte kan ha linser så blir du väldigt begränsad. Och även med linser så kan det vara svårt att utföra vissa typer av aktiviteter. Och vem vill vara begränsad? vi lever bara en gång och att klättra upp för ett berg eller susa ner för en topp i alperna är något alla borde ha rätt att kunna göra.

  Att kramas

  Det spelar inte så stor roll exakt vad det är men när man delar speciella och personliga stunder så vill man känna en särskild känsla av närhet som är svår att få när man har medicinska hjälpmedel på nästippen.  Oavsett om du är med dina barn, din partner eller om du rullar runt på gräsmattan med hunden så vill man gärna uppleva den stunden utan att se det bakom en ram. 

  Att köra säkert

  Glasögon och bilkörning gifter sig inte, av flera anledningar. Dels för att du inte kan köra om du inte har fått med dina glasögon. Inte för att det är för svårt att se utan för att det för många är olagligt. Det är också så att när du har dina glasögon på dig när du kör på kvällen eller när det är dålig sikt, så är det troligtvis svårt att köra då med. Nu har det inte med lagar och regler och göra utan för att du helst vill undvika olyckor.  Slutligen, oavsett tid och väder, så eliminerar glasögon nästan helt det perifera seendet. Vad de flesta personer kan göra i ett ögonblick behöver de som bär glasögon vrida på hela huvudet, bort från vägen, för att se.  

  Det här var 9 av alla de saker som är så mycket bättre att göra utan glasögon. Du kan få många fler skäl till varför du bör göra dig av med dina glasögon och linser genom att kontakta en av våra personliga koordinatorer idag.

   

  Du når dom på 031-787 80 80