a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  PRK - LASEK
  Ett utmärkt alternativ till SMILE och LASIK

  PRK-LASEK (Laser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy) var den första ögonlasermetoden och den utvecklades i slutet av 1980-talet. Metoden är lämplig för dig som har tunna hornhinnor eller av andra orsaker inte kan genomgå en behandling med SMILE eller FS-LASIK. PRK-LASEK har visserligen en något längre läkningstid och är lite mer smärtsam än de andra metoderna men det blir samma fina slutresultat.

  150 000 operationer

  Vi på Avesyn har lång erfarenhet av synkorrigerande operationer. Våra erfarna kirurger har utfört över 150.000 operationer tillsammans.

  Den enda kliniken

  Vi är stolta över att vara den enda ögonkliniken i Sverige att erbjuda allt inom ögonlaser och linsbyte.

  Trygghetspaket

  I alla våra behandlingar ingår: Frikontroller under 5 års tid, Personlig patientkoordinator och Fri korrigerande behandling.

  Två specialister – en optiker och en ögonläkare – gör först en detaljerad undersökning och utvärdering av din syn och dina ögons anatomiska förutsättningar för en synfelskorrigerande behandling med PRK/LASEK.

  Du får också att träffa din personliga patientkoordinator, som ger mer information om själva behandlingen och vårt femåriga garantipaket efter operationen hos Avesyn Ögonklinik.

  Vid en LASEK-behandling löser en svag alkohollösning upp epitelet, som är det yttersta skiktet på hornhinnan. Epitelet kan då föras åt sidan och en excimerlaser polerar bort synfelet. Därefter appliceras en bandagelins på ögat. Den fungerar som ett skydd under de första dagarna. Epitelet återbildas på några dagar och sedan plockas bandagelinsen bort.

  De första dygnen efter operationen upplever de flesta smärta och att de blir mycket ljuskänsligare. För att lindra obehaget får du med dig smärtlindrande tabletter och ögondroppar som lokalbedövar.

  Synen är till en början suddig men den förbättras successivt under de första veckorna. Räkna med att vara hemma från jobbet cirka en vecka. Bilkörning får ofta vänta ytterligare en vecka.

  Det är vanligt att uppleva torrhet i ögonen de första veckorna efter en LASEK-operation. Det lindras bäst med fuktande ögondroppar.

  Målet med operationen är att uppnå samma synskärpa som du har med glasögon och kontaktlinser.

   

  Våra läkare har gjort över 300 000 ögonoperationer och tack vare det stora antalet är erfarenheten stor så att vi kan erbjuda behandlingar som blir skickligt utförda med hög kvalitet.

   

  Vi vill att du skall känna dig trygg och omhändertagen hos oss. Därför har vi skapat ett trygghetspaket som varar under fem år.

  Vår trygghetsgaranti innebär:

  • Personlig patientkoordinator
  • Fria återbesök
  • Fria kompletterande behandlingar
  ALLT INOM ÖGONLASER

  Vi är ensamma att erbjuda allt inom ögonlaser och andra synkorrigerande behandlingar. Vi har en bredd som ingen annan klinik i Sverige kan erbjuda. Detta gör att vi kan hitta den perfekta lösningen för just dina ögon och ögats beskaffenhet.

  Enkla Betalningsalternativ 

  För att du som ska kunna genomföra en ögonoperation erbjuder Avesyn ögonklinik i samarbete med SVEA Ekonomi delbetalning lösningar. Du kan välja mellan 12 och 48 månader delbetalning samt upp till 36 månader räntefritt.

  Teknik och Erfarenhet

  Det handlar om dina ögon och ett nytt liv utan glasögon eller kontaktlinser. Därför måste du anlita en klinik som kan erbjuda dig både TEKNIK och ERFARENHET. På Avesyn Ögonklinik har vi världsledande utrustning och specialister för samtliga ögonlaser-metoder.

  Vill du veta mer om
  ögonlaser PRK-LASEK?

  Våra undersökningar görs med största noggrannhet för att säkerställa optimala förutsättningar för en trygg och säker synkorrigerande operation. Och du behöver inte vara expert på alla våra behandlingar. Våra patientkoordinatorer, specialutbildade optiker och ögonspecialister kommer vid din första undersökning att vägleda dig och ta reda på vilken behandling som passar dig bäst.
  Fyll bara i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer dig för att svara på eventuella frågor och hitta en tid som passar.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn ögonklinik erbjuder allt inom ögonlaser och linsbyte

  Förutom ögonlaser PRK LASEK kan vi erbjuda dig alla andra synkorrigering och ögonlaseroperationer som passar dina ögon och din ålder.

  • FS-LASIK
  • En av de vanligaste metoderna
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.