Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Exempel före behandlingen Exempel efter behandlingen

  PRK / LASEK
  Ett utmärkt alternativ till SMILE och LASIK

  Med LASEK PRK tar kirurgen bort en liten del av hornhinnans yttersta lager för att sedan låta lasern omforma den underliggande hornhinnan och avlägsna synfelet. Denna metoden är lämplig för dig som har tunna hornhinnor eller pga. av andra orsaker inte kan utföra en SMILE eller FS-Lasik behandling. LASEK har en något längre läkningstid och är mer smärtsam än de andra metoderna men har samma fina slutresultat.

  Vem är lämpad för PRK/LASEK?

  En del människor väljer PRK/LASEK istället för FS-LASIK. Det kan vara för att undvika att kirurgen skapar en flik med lasern. Lasek är idag den enda godkända metoden för synfelskorrigering inom t.ex polis och militär. Vid PRK/LASEK tar man bort det ögats yttre skikt (epitelet) med en alkohollösning för att exponera det undre skiktet av hornhinnan för lasern.

  Epitelborttagning

  LASEK kan passa dig med tunnare hornhinnor. Den tar bara bort det allra yttersta skiktet på hornhinnan vilket lämnar resten av hornhinnan intakt. Man tar bort det yttersta skiktet i ögat med hjälp av en alkohollösning

  Synkorrigering

  En excimerlaser behandlar ögats hornhinna för att korrigera synfelet.

  Återhämtningstid

  Efter operationen kommer läkaren att applicera en bandagelins på ögat för att hjälpa läkningsprocessen, vilken vanligtvis tas bort inom en vecka. De allra flesta upplever synen som suddig den första veckan.

  Steg 1 – Undersökning

  En specialiserad optiker och en ögonläkare utför en grundlig undersökning på dina ögon. Därefter pratar vi om det bästa alternativet för dig samt planerar hur vi tar nästa steg.

  Steg 2 – Behandling

  Behandlingen inleds med bedövande ögondroppar som eliminerar smärta under operationen. Behandlingen tar endast några minuter.

  Steg 3 – Resultat

  Grattis!

  Nu kan du upptäcka världen utan dina glasögon och linser. 

  Första steget
  är en noggrann ögonundersökning

  Du behöver inte vara expert på alla våra behandlingar. Genom att träffa oss på en undersökning så kommer våra patientkoordinatorer, specialutbildade optiker och ögonspecialister vägleda dig och ta reda på vilken behandling som passar dig bäst.
  Våra undersökningar görs med största noggrannhet för att säkerställa optimala förutsättningar för en trygg och säker synkorrigerande operation. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer för att svara på eventuella frågor och hitta en tid som passar dig.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn erbjuder följande lasermetoder

  Tack vare vår bredd erbjuds du som kund den bäst lämpade metoden för dina ögon. I samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid 5 års trygghetsgaranti för att du skall känna dig trygg och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  • FS-LASIK
  • Den vanligaste metoden
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • PRK/LASEK
  • För tunna hornhinnor
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.