a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Avesyn Ögonklinik Ögonlaser

  Ögonlaser: Förberedelser och tips.

  Ögonlaser: Förberedelser och tips.

  Att genomgå en behandling för att korrigera sin syn med en ögonlaser kan vara både nervöst och lite

  spänt, vilket är helt normalt, för det är ett stort steg att ta. Men ju mer man förbereder sig desto

  tryggare och säkrare kan man känna sig på sin resa mot ny förbättrad syn.

  Förberedelser:

  1. Konsultation: Välj klinik med omsorg, varför bara gå på en konsultation? Ibland kan det vara bra att jämföra olika kliniker med varandra och sedan bestämma sig. Det är viktigt med erfarna kirurger, modern utrustning, och kunnig personal. Under själva konsultationen görs noggranna undersökningar på hela ögat för att se om man är en lämplig kandidat och i så fall vilken metod som passar ens öga och synfel allra bäst. Man får möjlighet att ställa frågor och det är viktigt att man lämnar undersökningsrummet med en känsla av trygghet och glädje över vad som komma skall.
  2. Allmänna förberedelser:
  • Sluta använda kontaktlinser: Du behöver sluta använda kontaktlinser före operation. Vanligtvis så behöver du linsvila 1-2 veckor innan din operation. Detta kan variera beroende på linstyp, så rådfråga din behandlande läkare.
  • Bekväma kläder: Ta på dig bekväma kläder som du enkelt kan röra dig i.
  • Transport: Ordna med någon som kan köra dig hem efter behandlingen. Dels så ser man dåligt sen kan man känna av den lugnande medicinen man fått, så en hjälpande hand är att föredra. Helt enkelt någon som kan pyssla om dig så att du kan vila och fokusera på återhämtningen.
  • Information: Se till så att du noggrant läst igenom alla papper om vad du skall tänka på både innan och efter operationen. Det är väldigt viktigt att man följer eftervårdsbehandlingen för bästa tänkbara resultat.

  Tips:

  • Fråga din läkare: Har du frågor eller funderingar så tveka inte på att kontakta din läkare. En del kliniker har även personliga patientkoordinatorer för att man som kund snabbt ska få svar på frågor som uppstår.
  • Ha tålamod: Återhämtningen efter en operation är väldigt individuell för vissa går det på ett par timmar för andra dagar eller till och med veckor.
  • Följ instruktionerna: Det är viktigt att du följer de instruktioner du fått av din läkare, detta för att optimera läkningen.

   

  För mer information:

  Du kan hitta mer om ögonlaser i Göteborg hos ögonkliniker så som: Memira, Avesyn, Lirema och Aveny Ögonklinik.

  Viktigast av allt: Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor och att det alltid är bättre att fråga samma fråga 2 gånger än ingen gång. Det handlar om synen det viktigaste vi har.

  Kom ihåg: Att välja att göra en ögonlaser i Göteborg är ett stort beslut, men det kan ge dig en enorm förbättring av din synkvalitet och därmed ditt liv. Med noggranna förberedelser kan du känna dig trygg och säker på din väg mot ett liv fritt från glasögon och linser.