Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Trygg och säker synkorrigering

  Allmänna frågor

  Synfältsundersökning

  En synfältsundersökning är en synundersökning där man kan upptäcka dysfunktion i den centrala och perifera synen som kan orsakas av olika medicinska tillstånd såsom grönstarr, stroke, hypofyssjukdom, hjärntumörer eller andra neurologiska sjukdomar.

   

  OCT

  Optisk Coherens Tomografi (OCT) är ett icke-invasiv ögonbottenfotografering.
  OCT använder ljusvågor för att ta tvärsnitt av din näthinna.

  Den ger också behandlingsvägledning för grönstarr och sjukdomar på näthinnan. Dessa näthinnesjukdomar innefattar åldersrelaterad makuladegeneration (AMD) och diabetisk ögonsjukdom.

  För att förbereda dig för en OCT-undersökning kan din ögonläkare ge pupillvidgande ögondroppar. Det gör det enklare att undersöka näthinnan.

  Du kommer att sitta framför OCT-maskinen och vila huvudet på ett stöd för att hålla det stilla. Utrustningen skannar ditt öga utan att röra det. Skanningen tar bara ett par minuter. Dina ögon kan vara ljuskänsliga i flera timmar efter undersökningen.

   

  Hornhinnetopografi

  Hornhinnetopografi, även känd som videokeratografi, är en icke-invasiv medicinsk bildteknik för kartläggning hur hornhinnans yta böjer sig, ögats yttre struktur. Eftersom hornhinnan normalt svarar för cirka 70% av ögats brytkraft är dess topografi av avgörande betydelse för att bestämma kvaliteten på synen och hornhinnans hälsa.

  Den tredimensionella kartan är därför en värdefull hjälp i undersökningen för ögonläkaren och optikern och kan hjälpa till vid diagnos och behandling av en rad tillstånd: Vid planering av kataraktoperationer och RLE, i planeringen av synoperation såsom LASIK och Smile, och utvärdering av resultaten, eller för att bedöma passform av kontaktlinser. Utvecklingen av hornhinnetopografi förlänger mätområdet från de fyra punkterna några millimeter isär som keratometri erbjuder, till ett nät med tusentals punkter som täcker hela hornhinnan. Proceduren utförs på några sekunder och är helt smärtfri.

   

  Endotelcellkamera

  Med denna utrustning tas en bild från den inre delen av hornhinnan, vilket gör att man kan analysera bilderna och mäta mängden och formen på cellerna. Vid vissa hornhinnesjukdomar behövs den här informationen före operationen eller inför uppföljning av sjukdomen. Det är en icke-invasiv, kontaktfri undersökning som är lätt och bekväm för patienterna och den tar bara några minuter.

   

  A/B- Skanning

  A-skanning ger uppgifter om ögats längd, vilket är en viktig faktor vid vanliga synstörningar. Den vanligaste användningen av A-skanning är att avgöra ögats längd för beräkning av linsens styrka inför en kataraktoperation.

  B-skanning ultraljud, som ofta bara kallas för B-skanning erbjuder en tvådimensionell tvärsnittsvy av ögat. En B-skanning används på utsidan av det slutna ögonlocket att kan se hela ögonbulben. Denna typ av diagnostiskt verktyg är mest användbart när det är svårt att undersöka ögat på normalt sätt.

  Nej. Endast vuxna.

  Kontaktlinser: Om du bär linser bör du inte använda dem 3 dagar före din operation.

  Skönhetsbehandlingar: Veckan före din operation bör du undvika behandlingar som ögonfransförlängning eller ögonfransfärgning.

  Transport: Kom ihåg att ordna transport hem efter operationen. Dina ögon kan kännas lite irriterade och du kan uppleva suddig syn och obehag som inte är säkert för bilkörning. Fråga oss om hjälp med transport om det behövs.

  Sjukdom: Kontakta oss så snart som möjligt om du har feber eller förkylning eller annan sjukdom, eftersom vi kanske behöver skjuta upp din operation. Om du har andra sjukdomar, exempelvis reumatism eller diabetes, informera oss så snart som möjligt. Om du har allergier eller tar medicin kommer vi att be om detaljerna under vår undersökning.

  OPERATIONSDAGEN: Kom ihåg innan du kommer till kliniken:

   • Använd inte smink eller parfym.
   • Ta inga lugnande medel och drick ingen alkohol före operationen.
   • Du bör ha ätit före operationen.

  Det finns flera ställen att parkera som är nära och bekväma för dig och som ligger nära våra kliniker:

  Lorensbergs parkering
  Aveny Ogonklinik

  Engelbrektsgatan
  Aveny Ogonklinik

  P-hus Avenyn
  Aveny Ogonklinik

  Gatuparkering på Kristinelundsgatan eller Engelbrektsgatan
  Aveny Ogonklinik

  LASER

  När du kommer till oss för din ögonundersökning kommer vi att undersöka ditt öga grundligt för att avgöra vilken behandling som passar ditt öga bäst. Därför behöver du inte oroa dig för att behöva välja. Vi kommer att välja den behandling som bäst passar dig och dina behov.

  Vi har de skickligaste kirurgerna, den bästa utrustningen och de mest omfattande tjänsterna. Detta medför en kostnad som vi anser är rimlig för att ge dig den bästa tänkbara behandlingen för just dina ögon.

  Vi kan behandla alla synfel, men vi kan inte behandla alla ögon. Därför måste du alltid börja med en undersökning för att se om och vilken behandling som passar dig bäst.

  Det finns alltid risker när det kommer till operation, till exempel infektion och inflammation. Men riskerna är mycket små. Under din undersökning kommer din optiker och din ögonläkare att noggrant informera dig om de risker och biverkningar som gäller just ditt behandlingsalternativ.

  SMILE

  SMILE är den senaste tekniken inom synkorrigering med laser. Det är en revolutionerande teknik som förändrat sättet vi behandlar ögat och som ger högre precision och högre komfort för patienten.

  Över en miljon människor har redan opererats med metoden och fått fantastiska resultat. Över 5 000 kirurger använder för närvarande SMILE-tekniken som sitt förstahandsval och antalet ökar.

  Det finns flera skillnader både när det gäller eftervård och även under SMILE-operationen. Behandlingen är mycket mer skonsam än andra behandlingar och den görs i ett enda steg, vilket sparar tid och ökar komforten för både kirurgen och patienten.

  Tack vare att operationen görs i ett enda steg och att man använder sig av ett så litet snitt som möjligt, skapar man bättre stabilitet efter operationen samtidigt som man minimerar risken för infektion och andra komplikationer. Mycket tack vare den snabba läkningen. Metoden gör också att man minskar förekomsten av torra ögon efter sin operation betydligt.

  Om du har astigmatism och/eller är närsynt, kan du vara lämplig för SMILE. Det första steget är alltid att göra en undersökning för att ta reda på vilken behandling som bäst passar dina ögon och behov.

  Inga kirurgiska ingrepp är helt fritt från risker och biverkningar. Detta gäller också synfelsbehandlingar. Vår läkare kommer att förklara alla potentiella risker för dig när vi har bestämt om du är lämplig för operationen. För att lära sig mer om möjliga biverkningar förslår vi denna länk om Zeiss, det framstående företaget inom optik och tillverkare av SMILE-lasern.

  RLE Linsbyte

  RLE är en permanent lösning, andra förändringar eller sjukdomar kan uppstå med tiden som inte har något samband med ditt linsbyte men det förhindrar inte att andra förändringar eller sjukdomar uppstår i ögat med tiden.

  Det är vanligt att uppleva olika ljusfenomen efter ett linsbyte med multifokala linser. Dessa kan vara ljusringar runt ljuskällor i mörker t.ex. vid bilkörning och kring lyktor. Man kan också uppleva ett ökat behov av ljus vid läsning. Detta går att avhjälpa med ett par svaga läsglasögon.

  Du kan gå tillbaka till jobbet dagen efter. De flesta kan även köra bil till jobbet dagen efter. Detta är dock individuellt och gäller inte alla. Om man har ”tunga” arbetsuppgifter eller arbetar i smutsiga miljöer rekommenderas att man stannar hemma i 1 vecka. På din undersökning kommer vi att gå igenom allt du behöver tänka på både före och efter din operation.

  Nej – RLE gör inte ont. Du kan uppleva mindre obehag efter operationen och du kommer antagligen att vilja vila, men det är allt.

  Vårt uppdrag är att hålla uppe den höga nivån av kompetens och den mest avancerade utrustningen för att minska riskerna så mycket som möjligt och det gör vår prissättning nödvändig. Också värt att reflektera över är att glasögon och kontaktlinser kostar mycket varje år. Efter några år kan dina kostnader ligga på ungefär samma nivå. Skillnaden är att efter RLE kan du leva livet utan kontaktlinser och glasögon!