a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Upplev skarpare syn med hjälp av ögonlaser

  Söker du efter en effektiv lösning för dina synproblem? Då är ögonlaser den perfekta behandlingen för dig. Med vår ögonlaserteknik kan du vara säker på att du får den mest säkra och effektiva behandlingen. Vi har marknadens bredaste utbud av synkorrigerande laserbehandlingar så som ReLEx SMILE, FS-LASIK, TRANS-PRK och LASEK. Oavsett dina synproblem kan vi hjälpa dig att uppleva en skarpare syn för en friare livsstil. Förbättra din syn och upplev världen på ett helt nytt sätt med hjälp av ögonlaser. För att du skall känna dig trygg och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat, ingår det alltid en trygghetsgaranti på 5 år vid samtliga ögonlaseroperationer.

  En bredd som ingen annan
  Vad är Ögonlaser

  Ögonlaser är en typ av refraktiv kirurgi där synfelet åtgärdas genom att polera hornhinnan. Ögonlaser är effektivt, pålitligt och den mest använda behandlingsmetoden mot närsynthet, astigmatism och översynthet.

  Säker och trygg synkorrigering hos Avesyn

  Välbeprövade och säkra behandlingsmetoder

  Snabb synrehabilitering

  Vi använder den senaste tekniken på marknaden

  Erbjuder en bredd som ingen annan - för din trygghet och säkerhet

  Boka tid
  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.
  Gör online testet
  Ögonlaser hos Avesyn
  4.8 Stjärnor - Baserat på 101 Omdömen
  Steg 1 – Undersökning

  En specialiserad optiker och en ögonläkare utför en grundlig undersökning på dina ögon. Därefter pratar vi om det bästa alternativet för dig samt planerar hur vi tar nästa steg.

  Steg 2 – Behandling

  Behandlingen inleds med bedövande ögondroppar som eliminerar smärta under operationen. Behandlingen tar endast några minuter.

  Steg 3 – Resultat

  Grattis!

  Nu kan du upptäcka världen utan dina glasögon och linser. 

  Första steget för en
  synkorrigerande laserbehandling

  Du behöver inte vara expert på alla våra behandlingar. Genom att träffa oss på en undersökning så kommer våra patientkoordinatorer, specialutbildade optiker och ögonspecialister vägleda dig och ta reda på vilken behandling som passar dig bäst.
  Våra undersökningar görs med största noggrannhet för att säkerställa optimala förutsättningar för en trygg och säker synkorrigerande operation. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer för att svara på eventuella frågor och hitta en tid som passar dig.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading
  Smile Ögonlaser Avesyn ögonklinik
  SMILE: Minimalt ingrepp (”nyckelhåll”)

  Lasern skapar en liten linsformad bit av hornhinnans vävnad (lentikel). Den linsformade biten sedan tas bort genom ett extremt litet snitt i den främre delen av ögat. Det tar i genomsnitt 23 sekunder.

  Fördelar

  • Låg infektionsrisk
  • Låg förekomst av torr ögon
  • Skonsam och bekväm teknik
  • Minimalt ingrepp på grund av endast ett litet snitt
  • Kräver ingen flik och därmed inga flik relaterade komplikationer
  • Generellt sett större lämplighet för patienter med kontaktlinsintolerans och tendens för torra ögon
  FS-LASIK – ögonlaseroperation med snabb läkning
  Femto-LASIK (FS-LASIK)

  En femtosekundslaser används för att skapa en exakt och förutsägbar flik och den underliggande vävnaden behandlas med en laser.

  Fördelar

  • Snabb syn återhämtning, vanligtvis läkning och återhämtning snabbare än PRK
  • Har varit behandlingsstandarden i över 20 år
  LASEK PRK – PhotoRefractive Keratoplasty
  LASEK | PRK – Epitelborttagning

  Tunt yttre hornhinneskikt (epitel) avlägsnas med en alkohollösning eller en speciell borste, och den underliggande vävnaden formas om med en excimerlaser.

  Fördelar

  • Lämplig behandlingsalternativ för patienter med tunna hornhinnor
  • Kostnadseffektivt, billigast av alla ögonkirurgiska ingrepp
  • Kräver ingen flik

  Avesyn Ögonklinik önskar svara på de vanligaste frågorna om ögonlaser. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss för mer information. 

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.

  Vem är en lämplig kandidat för ögonlaser?

  En laseroperation rekommenderas för patienter med närsynthet, översynthet och astigmatism inom våra rekommendationer. Det finns även andra krav så som: 

  • minst 18 år  
  • stabil synskärpa 
  • en viss hornhinnetjocklek  
  • friska ögon 
  • Inte vara gravid eller amma. 
  • Vid laserbehandling måste du även uppfylla vissa medicinska förutsättningar  

  Det är viktigt att genomgå en grundlig undersökning med en erfaren ögonspecialist för att fastställa om just du är en lämplig kandidat. Vi prioriterar patientsäkerhet och avråder från en laseroperation om vi bedömer att resultatet inte kommer att bli tillfredsställande.  

  Hur går en laseroperation till?

  En laseroperation är en kirurgisk behandling för att korrigera synfel så som närsynthet, översynthet och astigmatism. Det innebär att en avancerad laser används för att omforma hornhinnan vilket förbättra ögats fokuseringsförmåga och minska behovet av glasögon och kontaktlinser. 

  Gör ögonlaseroperationen ont?

  Själva ingreppet är i allmänhet smärtfritt eftersom det utförs under lokalbedövning med ögondroppar. Vissa patienter kan uppleva ett lätt tryck eller lätt obehag under operationen. Efter operationen är det vanligt att uppleva skavkänsla, ljuskänslighet samt dimsyn men detta avtar vanligtvis inom några dagar. 

  Hur lång tid tar det att återhämta sig från laseroperation?

  Återhämtningstiden varierar från person till person och beror på vilken typ av lasermetod som utförs. De flesta patienter upplever signifikant förbättring av sin syn inom de första 24 till 48 timmarna efter operationen. 

  Måste jag hålla ögat stilla under hela behandlingen?

  Många är oroliga för att inte kunna fokusera blicken men det är enklare än man tror. Behandlingen påverkas inte av ofrivilliga ögonrörelser eftersom lasern följer dem med hjälp av en inbyggd kamera (eyetracker). Om din blick rör sig för mycket stängs laserpulserna av (auto shutdown) tills blicken återgår till rätt läge och behandlingen fortsätter där den avbröts. 

  Varför avråder ibland ögonläkaren från ögonlaserbehandling?

  Ögonläkare kan ibland avråda från ögonlaser om ingreppet inte anses ge förväntat resultat. Ibland finns det andra metoder som är mer lämpliga än ögonlaser för att korrigera synfel, som exempelvis Implantable Contact lens (ICL) eller RLE (linsbyte). 

  Vilka ögonlasermetoder finns det?

  De mest vanliga laserbehandlingarna är FS-LASIK och SMILE. Om du har kraftig astigmatism eller tunna hornhinnor och inte kan genomgå en FS-LASIK eller en SMILE rekommenderas en annan laserbehandling – LASEK /PRK som ett bra alternativ. Val av metod baseras på dina förutsättningar.  

  Den specifika procedur som rekommenderas för dig beror på olika faktorer inklusive din ögonhälsa, hornhinnans tjocklek och av dina synkorrigeringsbehov. Din optiker och kirurg avgör vilket alternativ som är lämpligast för dig efter grundliga undersökningar. 

  Vad bör jag tänka på före ögonlaserbehandlingen?

  Att vara fri från kontaktlinser tre dagar före operationen. Ät och drick som vanligt på operationsdagen. Vi avråder från användning av ögonfransförlängning och nya fransar kan göras en månad efter operation.  

  Kan ögonlaserbehandling göra mig glasögonfri resten av livet?

  Med laser tar man bort det synfelet man har idag. När man blir runt 45-årsålder kommer den naturliga linsen att börja stelna och då tappar man fokuseringsförmågan på nära håll, även kallat ålderssynthet. Då behöver man använda sig av läsglasögon 

  Kan jag bli blind av en laseroperation?

  Det finns ingen dokumenterad händelse där en patient blivit blind till följd av en laseroperation. Det är mycket ovanligt att ögonlaserbehandling misslyckas, men det kan förekomma enstaka fall där resultatet inte når de förväntade nivåerna. 

  Vilka är riskerna och komplikationerna i samband med ögonlaserkirurgi?

  Även om ögonlaserkirurgi anses vara säker och effektiv, som alla kirurgiska ingrepp, medför den vissa risker och potentiella komplikationer. Dessa kan inkludera bland annat torra ögon, bländning, halos/starburst runt lampor, växlande synskärpa, under- eller överkorrigering och infektion. 

  Sannolikheten för att en komplikation ska uppstår är generellt låg och majoriteten av patienterna uppnår förbättrad syn utan betydande problem. Det är viktigt att diskutera de potentiella riskerna med din kirurg innan du bestämmer dig för att fortsätta med operationen. 

  När kan jag återuppta träning efter operationen?

  Du kan börja träna igen efter en vecka. Undvik hård fysisk ansträngning samt sportaktiviteter som kan leda till slag mot ögonen, fyra veckor efter operationen. 

  När kan jag börja sminka mig efter min operation?

  Första veckan ska man avstå från ögonmakeup 

  • FS-LASIK
  • En av de vanligaste metoderna
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning
  • PRK/LASEK
  • För tunna hornhinnor
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.