a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Ögonlaser SMILE
  Allra senaste inom ögonlaser

  SMILE står för Small Incision Lenticule Extraction och är den senaste tekniken inom synfelskorrigerande laserbehandlingar. Det är en noggrann procedur som sker med stor precision. Med den här tekniken har över tre miljoner ögon behandlats de senaste åren. SMILE korrigerar närsynthet och astigmatism, eller en kombination av de båda, med endast ett mycket litet snitt på hornhinnans yta. Jämfört med andra metoder är ögonlaser SMILE den som gör minst ingrepp på ögat.

  Ögonlaser ReLEx Smile hos Avesyn
  4.9 Stjärnor - Baserat på 41 Omdömen

  Vem är lämpad för ögonlaser SMILE?

  För att kunna svara på frågan så behöver man alltid genomgå en noggrann synundersökning. SMILE kan vara ett alternativ till dig som lider av närsynthet och astigmatism. Den är ännu inte ett alternativ för dig med översynthet.

  Minimalt ingrepp

  Under proceduren görs endast ett 2–4 mm brett snitt på ögats yta. En tunn linsformad bit som bildas av lasern inuti hornhinnan avlägsnas genom denna öppning. (ZEISS SMILE is a game-changing)

  Bibehållen ögonstabilitet

  Hela de yttre lagren av hornhinnan är praktiskt taget opåverkade vid SMILE.

  Minimal risk för torra ögon

  Torra ögon är mycket ovanligt efter en SMILE-operation då man inte påverkar hornhinnans nerver.

  Hela idén bakom utvecklingen av ögonlaser SMILE var att minimera påverkan på hornhinnans yta.

  Tänk på SMILE som ett avancerad LASIK, som minimerar snittet i ögonen. Om LASIK skapar en ”dörröppning” i epitelet skapar SMILE endast ett litet ”nyckelhål”. Med minimal störning av epitelet krävs i princip ingen återuppbyggnad alls och ögat börjar läka nästan omedelbart.

  Fördelar med SMILE:

  • Minimalt ingrepp:Minimal behandling och snabb återhämtningstid.
  • Bibehållen ögonstabilitet: Hela de yttre lagren av hornhinnan är praktiskt taget opåverkade vid SMILE
  • Minimal risk att få torra ögon: Då hornhinnas nerver inte störs är det mycket ovanligt med torra ögon efter en SMILE ögonlaseroperation.

  Inför alla synkorrigeringsmetoder måste du först genomgå en detaljerad ögonundersökning för att avgöra om du är en lämplig kandidat. En ögonläkare och en specialutbildad optiker kommer därför att undersöka dina ögons anatomiska förutsättningar för en synfelskorrigering med SMILE. I samband med din förundersökning träffar du också din personliga patientkoordinator.

   

  Tycker du att du behöver veta mer om ögonlaser SMILE? Ytterligare information kan du få genom att ta kontakt med någon av våra personliga koordinatorer. Då kan du också boka förundersökning. Varmt välkommen!

  Behandlingen görs med en Femtosekundlaser och tar endast ett par minuter. Den yttre delen på ögat förblir opåverkad förutom ett litet snitt på ca 2 mm. Jämfört med tidigare laserbehandlingsmetoder påverkas de känsliga nerverna som styr tårarnas produktion i ögat minimalt, vilket gör att risken för torra ögon blir betydligt mindre än vid tidigare laserbehandlingar. Behandlingen gör inte alls ont och utförs under lokal bedövning.

  Synåterhämtning sker i allmänhet snabbt. Du kan normalt återvända till jobbet, duscha eller sminka dig kort efter operationen. Bilkörning och sportaktiviteter är möjliga inom några dagar.

  Det är helt normalt att känna sig lite extra ljuskänslig ett par dagar efter operationen. Under ögats läkningstid är det viktigt att skydda det mot solljus. Därför rekommenderas solglasögon vid soligt väder.

  Vi träffar dig efter din behandling för att se till att du är helt nöjd och att du har uppnått önskat resultat. Dessutom kommer du även i fortsättningen att ha kontakt med din personliga koordinator om du skulle ha frågor eller behöva åtgärda något.

  Målet med operationen är att uppnå samma synskärpa som du har med dina glasögon och/eller kontaktlinser.

  Vid samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid en trygghetsgaranti för att du ska känna dig lugn och kunna lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  Avesyn vill att du som kund ska bli så nöjd som möjligt och erbjuder därför förbättrande åtgärder inom fem år från din operationsdag.

  I detta femåriga garantipaket ingår:

  • Fri korrigerande behandling
  • Fria kontroller
  • Personlig patientkoordinator

  Läs mer om skillnader mellan de olika ögonlaserbehandlingar SMILE, FS- LASIK och PRK – LASEK. KLICKA HÄR

  Nej, SMILE är inte ett nytt eller oprövad metod. I själva verket är SMILE en vidareutveckling av FS-LASIK-metoden för att minimera påverkan på ögat.

  Femtosekundlaser har använts för att utföra LASIK-ögonkirurgi sedan 2001. Men SMILE använder en Femtosekundlaser (VisuMax) som är snabbare och mer exakt.

  Förfarandet har godkänts av FDA (USA) och CE (Europa) och tekniken används över hela världen. Exempelvis är SMILE den vanligaste typen av ögonlaseroperation i Finland. Avesyn var den första kliniken i Sverige att erbjuda ögonlaserbehandling med SMILE.

  ALLT INOM ÖGONLASER

  Vi är ensamma i Sverige om att erbjuda allt inom ögonlaser och andra synkorrigerande behandlingar. Vi har en bredd som ingen annan klinik i landet kan erbjuda. Det gör att vi kan hitta den perfekta lösningen för just dina ögons beskaffenhet.

  Enkla Betalningsalternativ 

  För att du ska kunna finansiera en ögonoperation erbjuder Avesyn ögonklinik i samarbete med SVEA Ekonomi delbetalningslösningar. Du kan välja mellan 12 och 48 månaders delbetalning och upp till 36 månader av dem kan vara räntefria.

  Teknik och Erfarenhet

  Det handlar om dina ögon och ett nytt liv utan glasögon eller kontaktlinser. Därför behöver du anlita en klinik som kan erbjuda dig både TEKNIK och ERFARENHET. På Avesyn Ögonklinik har vi utrustning i världsklass och specialister på samtliga ögonlasermetoder.

  Vill du veta mer om
  behandling med SMILE?

  Avesyn Ögonklinik var den första kliniken i Sverige att erbjuda synkorrigerande behandling med ögonlaser Smile. Vi vet med erfarenhet att du förmodligen har många frågor och funderingar. Tveka inte att kontakta oss för att få veta mer om SMILE eller andra synkorrigerande behandlingar som vi erbjuder.
  Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer dig för att besvarar dina frågor eller boka en tid.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn ögonklinik erbjuder allt inom ögonlaser och linsbyte.

  Förutom ögonlaser SMILE kan vi erbjuda dig alla andra synkorrigerings- och ögonlaseroperationer som passar dina ögon, din livsstil och din ålder.

  • FS-LASIK
  • En av de vanligaste metoderna
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning
  • PRK/LASEK
  • För tunna hornhinnor
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.