a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Gråstarrsoperation
  för att minska suddig syn och se klart igen

  Gråstarrsoperation är i dag en av de vanligaste ögonoperationerna i världen. Det görs ungefär 150 000 om året i Sverige. Grå starr kan inte förebyggas men behandlas. De flesta människor tycker att operationen är lättare att genomgå än vad de trodde och säger att de gärna skulle rekommendera operationen till en vän eller familjemedlem.

  120000 operationer

  Vi på Avesyn Ögonklinik och AvenyKlinik har lång erfarenhet av gråstarrsoperationer. I genomsnitt utförs 5 000 operationer per år i våra kliniker.

  Ett nytt liv

  Efter en gråstarrsoperation kommer du att se mycket klarare än innan – färger blir ljusare eftersom du tittar igenom en ny och klar lins.

  Trygghetspaket

  I alla våra behandlingar ingår fria kontroller – relaterad till behandlingen – under fem år, personlig patientkoordinator och fri korrigerande behandling.

  Grå starr eller katarakt är en gradvis grumling av ögonlinsen, orsakad av en förändring i proteinstrukturen. Synen försämras oftast gradvis i takt med att linsen blir mer och mer grumlig. Faktum är att många över 50 år har någon form av grå starr. Det enda sättet att bli av med grumligheten är att operera bort linsen och ersätta den med en konstgjord lins.

  De vanligaste symtomen på gråstarr är:

  • Din syn är suddig eller dimmig.
  • Du har svårt att se i mörker och behöver mer ljus.
  • Färger blir svagare och mer gulbruna.
  • Du bländas lätt och är känslig för starkt vitt ljus, till exempel ljus från lysrör.
  • Konturer blir svagare.
  • Du kan se dubbla konturer.
  • Om du bär glasögon kan du känna att dina linser är smutsiga och behöver rengöras, även när de inte gör det.

  Du får gärna kontakta oss för att boka en förundersökning. Boka HÄR

  Gråstarrsoperation (kataraktkirurgi) är det vanligaste kirurgiska ingreppet i världen. Det anses allmänt som säkert och effektivt. Det utförs ofta under lokalbedövning och normalt sett kan du åka hem samma dag.

  Med hjälp av ett operationsmikroskop och speciella ultraljudskirurgiska instrument gör läkaren ett litet snitt, tar bort den grumliga linsen från ögat och ersätter den med en ny, mjuk lins av plast anpassad för dig. Den konstgjorda linsen kallas för intraokulär lins och placeras på samma plats som din naturliga lins. Själva operationen tar cirka 15 minuter per öga.

  Om du inte vill stå i regionens kö för gråstarrsoperationer kan du i stället välja att betala den privat och göra den hos Avesyn Ögonklinik. Du är varmt välkommen att kontakta en av våra patientkoordinatorer för att boka en förundersökning.

  Synen blir successivt bättre. Under de första dagarna kan dock ögat dock svida, skava och kännas ömt. Besvären kommer gradvis att avta men under tiden kan de lindras med en vanlig värktablett. Ögat tar inte skada av läsning eller tv-tittande och du kan i stort sett leva som vanligt direkt efter operationen.

  Dina glasögon kommer troligtvis att behöva bytas ut. Men vänta i minst sex veckor efter operationen innan du besöker din optiker. Fram till dess klarar du dig ofta bra med enkla läsglasögon.

  Återbesök:

  Efter slutförd behandling träffar vi dig för att se till att du är helt nöjd och att du har uppnått det önskade resultatet.

  Personlig patientkoordinator:

  Även i fortsättningen har du kontakt med din personliga patientkoordinator för eventuella frågor och kompletterand åtgärder

  Intraokulära linser är vanligtvis gjorda av ett mjukt syntetiskt, biokompatibelt material. När de har implanterats inuti ögat korrigerar de synen på samma sätt som glasögon eller kontaktlinser skulle gjort. Efter en gråstarrsbehandling kan du inte se eller känna den nya linsen. I samband med din gråstarrsoperation väljer du mellan de två nedanstående linstyperna: monofokala eller multifokala.

  En gråstarrsoperation är i dag världens vanligaste operation och bara i Sverige görs det cirka 150 000 gråstarroperationer per år. I hela världen genomförs närmare 20 miljoner ingrepp. Det är mycket ovanligt med allvarliga komplikationer efter en gråstarrsoperation.

  Säkerhet och trygghet är centrala begrepp i den verksamhet vi bedriver på Avesyn. Våra kirurger utför tusentals operationer per år. I första hand innebär detta att vår samlade expertis och kunnande förenat med vårt ständiga arbete för förbättrad kvalitet kommer dig som patient tillgodo. Dessutom omfattas du som patient av ett försäkringsskydd. Denna försäkring täcker skador som uppstår vid felbehandlingar.

  Säkerhet och trygghet är centrala begrepp i Avesyns verksamhet. Våra kirurger utför tusentals operationer per år. Det innebär att vår samlade expertis och vårt kunnande, förenat med vårt ständiga arbete för ökad kvalitet, kommer dig som patient till godo. Dessutom omfattas du som patient av ett försäkringsskydd. Försäkringen täcker skador som uppstår vid felbehandlingar.

  Avesyn Ögonklinik vill att du som kund ska bli så nöjd som möjligt och erbjuder därför förbättrande åtgärder i fem år efter operationsdagen.

  I detta femåriga garantipaket ingår:

  • Fri korrigerande behandling
  • Fria kontroller
  • Personlig patientkoordinator
  MER ÄN GRÅ STARR

  Ögonkliniken Avesyn arbetar med linsbyten, linsimplantat, ögonplastik och ögonlaser. Med mer än 30 års erfarenhet kan vi erbjuda dig precis det som behövs för att få klarare syn. Vi kan helt enkelt hitta den perfekta lösningen för just dina ögon och din livsstil.

  Enkla Betalningsalternativ 

  För att du ska kunna finansiera en ögonoperation erbjuder Avesyn Ögonklinik i samarbete med SVEA Ekonomi delbetalningslösningar. Du kan välja mellan 12 till 48 månaders avbetalning och upp till 36 månader kan vara räntefria.

  Teknik, Erfarenhet, Garanti

  Det handlar om dina ögon. Därför ska du anlita en klinik som kan erbjuda dig TEKNIK, ERFARENHET och GARANTIER. På Avesyn Ögonklinik har vi utrustningar i världsklass och erfarna specialister för att utföra komplicerade ögonoperationer.

  Linsimplantat, linsbyte eller katarakt operation?

  Vi är en av få kliniker i Sverige som utför nästan alla slags synkorrigerande operationer.

  Du behöver inte vara expert på alla våra behandlingar. Genom att träffa oss på en undersökning kommer våra patientkoordinatorer, specialutbildade optiker och ögonspecialister att vägleda dig för att ta reda på vilken behandling som passar dig bäst.
  Fyll bara i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer dig för att svara på eventuella frågor och för att hitta en tid som passar dig.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn ögonklinik erbjuder allt inom linsimplantat och linsbyte

  Förutom gråstarrsoperation kan vi erbjuda många andra synkorrigerande operationer som passar dina ögon, din ålder och din livsstil.

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.