a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Ögonlocksplastik

  Vi hjälper trötta & hängande ögon att se pigga ut igen.
  Våra kirurger utför övre- och/eller nedre ögonlocksplastik med de senaste tekniken för optimalt slutresultat vid överflödig hud och fettpåsar. I samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid trygghetsgarantier för att du skall känna dig säker och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  Vi är ledande inom Ögonlocksplastik
  Vad är Ögonlocksplastik

  Ögonlocksplastik är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen för att åstadkomma naturligt pigga ögon. Anledningen till en ögonlocksoperation är ofta hängande ögonlock som ger ett trött intryck och även kan påverka synfältet.

  Med åldrandet förlorar huden sin elastictet och spänst, vilket medför att man får överflödig hud och fettpåsar under ögonen.

  Med en ögonlocksplastik tar man bort överskott av hud och i vissa fall även fettvävnad för att få ett fräschare och piggare utseende.

  Hos oss hittar du ögonspecialister som är special utbildade för just dessa operationer och  kan känna dig trygg med att man är experter på hela området i och kring ögat.

  Vill du veta mer? Boka tid redan i dag för en konsultation.

  Boka tid
  Förundersökning och konsultation

  Varje patient har olika förutsättningar och önskemål med sin operation, därför börjar vi alltid med noggranna undersökningar som utförs av vårt plastik team.

   

  Det är under första besöket som du kommer att träffa din personliga patientkoordinator. Du får information om hur operationen går till och får svar på dina frågor. Därefter bokar vi in en tid för operation.

  Vill du veta mer om våra ögonplastiksoperationer eller om du vill boka en förundersökning är du värmt välkommen att kontakta en av våra patientkoordinatorer. BOKA EN FÖRUNDERSÖKNING HÄR

  Ögonlocksoperation

  Ögonlocksplastik utförs under lokalbedövning och är så gott som smärtfritt.  Det tar ungefär 1-2 timmar och båda ögonen kan opereras på samma dag.

  Övre ögonlocksplastik:

  Om du har ögonlocksoperation på dina övre och nedre ögonlock, arbetar kirurgen i allmänhet först på dina övre lock. Han eller hon skär längs ögonlockens vik, tar bort överflödig hud, muskler och eventuellt fett och stänger skäret.

  Nedre ögonlocksplastik:

  På det nedre locket gör kirurgen ett snitt strax under fransarna i ögats naturliga veck eller inuti det nedre locket. Han eller hon tar bort eller omfördelar överflödigt fett, muskler och slapp hud och stänger skäret.

  Efter operationen ligger du några timmar kvar på kliniken och vilar med ”kylglasögon”.

  Efter Operationen

  Du kommer att kunna åka hem samma dag som operationen gjorts. När bedövningen släpper kan en kortvarig intensiv smärta uppstå. Denna släpper vanligtvis efter 30-60 min. Därefter är du som regel smärtfritt men kan känna en stramande känsla i några dagar.

  Efter operationen kan du tillfälligt uppleva:

  • Suddig syn från den smörjande salvan som appliceras på dina ögon
  • Vattnar ögon
  • Ljuskänslighet
  • Dubbel syn
  • Puffy, domnade ögonlock
  • Svullnad och blåmärken liknar svarta ögon
  • Smärta eller obehag

   

  Sociala aktiviteter kan i regel återupptas efter några dagar. Detta är givetvis individuellt och personligt.

  – Du kan duscha ansiktet och tvätta håret efter 2 dagar.

  – Du bör inte använda kontaktlinser förrän efter 7-10 dagar.

  – Vanligtvis kan man börja arbeta igen efter 7-10 dagar efter operationen.

  – Fysiskt ansträngande sportaktiviteter som simning och liknande kan återupptas först efter 3-4 veckor.

  – Make-up kan börja användas efter cirka tio dagar.

   

  UPPFÖLJNING

  • Efter en ca vecka kommer du tillbaka och tar bort stygnen och vi ger dig tips och råd.
  • Cirka 6 månader efter operationen skall du komma tillbaka på ett återbesök
  ÄRREN

  Ärren blir normalt väldigt diskreta, nästan osynliga, men eftersom huden är mycket tunn vid ögonlocken kan ärrbildning i underhuden te sig som små knöligheter. Dessa försvinner som regel efter några månader och ärr är nästan alltid röda upp till 3-4 månader.

  Risker och Komplikationer

  VANLIGA

  • Lite torra ögon under första veckan. Avhjälps med smörjande ögondroppar.
  • Blåmärke. Försvinner av sig själv på 1-2 veckor.

  OVANLIGA:

  • Infektion kan uppstå vid alla operationer, men är ytterst ovanligt vid ögonlocksplastik. I sådana fall ges behandling med antibiotika.
  • Kvarstående neddragning av ögonlocket, så kallad ektropion. Får korrigeras med en operation.
  Kvalitet och trygghetsgaranti

  Klinikens operationssalar och de medicinska utrustningarna är av högsta kvalitet och hela tiden under ständig kontroll. Alla våra kirurger är specialister och våra legitimerade sjuksköterskor har specialistkompetens inom sina respektive områden.

   

  För att du skall känna dig trygg och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat, erbjuder vi trygghetsgarantier i samtliga av våra ögonbehandlingar.

   

  Avesyn Ögonklinik strävar alltid efter att ha Sveriges nöjdaste kunder. Det är därför viktigt att våra kunder känner sig trygga med att ha valt Avesyn och det resultat som behandlingen medför.

  Dessa ingår i Avesyn Ögonklinik trygghetsgaranti:

  • Korrektionsoperation av eventuella komplikationer kopplat till den primära operationen under 12 månader
  • Återbesök till din ögonplastik kirurg under 12 månader
  • Kontakt med patientkoordinator under 12 månader

  Din personliga
  patient koordinator

  För att du skall känna dig trygg och säker så ingår fria kontroller under 5 år, fri korrigerande behandling samt personlig patientkoordinator i vårt kvalitetspaket. Din personliga patientkoordinator kommer att stödja dig innan, under och efter operationen. Vill du veta mer om våra ögonplastiksoperationer eller om du vill boka en förundersökning är du värmt välkommen att kontakta en av våra patientkoordinatorer.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Räntefri delbetalning av ögonoperation