a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Ögonlocksplastik

  Vi hjälper trötta & hängande ögon att se pigga ut igen.
  Våra kirurger utför övre- och/eller nedre ögonlocksplastik med de senaste tekniken för optimalt slutresultat vid överflödig hud och fettpåsar. I samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid trygghetsgarantier för att du skall känna dig säker och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  Vi är ledande inom Ögonlocksplastik
  Vad är Ögonlocksplastik

  Ögonlocksplastik är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen för att åstadkomma naturligt pigga ögon. Anledningen till en ögonlocksoperation är ofta hängande ögonlock som ger ett trött intryck och även kan påverka synfältet.

  Med åldrandet förlorar huden sin elastictet och spänst, vilket medför att man får överflödig hud och fettpåsar under ögonen.

  Med en ögonlocksplastik tar man bort överskott av hud och i vissa fall även fettvävnad för att få ett fräschare och piggare utseende.

  Hos oss hittar du ögonspecialister som är special utbildade för just dessa operationer och  kan känna dig trygg med att man är experter på hela området i och kring ögat.

  Vill du veta mer? Boka tid redan i dag för en konsultation.

  Boka tid
  Förundersökning och konsultation

  Alla våra kunder är olika individer med olika förutsättningar och önskemål med sin operation därav lägger vi största vikt på våra förundersökningar.  

  Här träffar du din personliga koordinator samt vår ögonspecialist. Vi går tillsammans igenom själva operationsförloppet, förväntat resultat samt ser till så att du får svar på alla dina frågor och kan känna dig trygg inför en eventuellt kommande operation.  

   

  Det är under första besöket som du kommer att träffa din personliga patientkoordinator. Du får information om hur operationen går till och får svar på dina frågor. Därefter bokar vi in en tid för operation.

  Vill du veta mer om våra ögonplastiksoperationer eller om du vill boka en förundersökning är du varmt välkommen att kontakta en av våra patientkoordinatorer. Boka en förundersökning här

  Ögonlocksoperation

  En ögonlocksplastik utförs under lokalbedövning oftast kombinerat med lugnande medicinering.  Man kan välja att operera övre ögonlocken, nedre ögonlocken eller både vid samma tillfälle. Operationen går ut på att ta bort hudöverskottshud och fett. 

   

  Övre ögonlocksplastik

  Operationen tar ca 1 timme och går ut på att man gör ett fint snitt i globlinjen, reducerar överskottshud samt eventuellt fett och sedan stänger snittet.

   

  Nedre ögonlocksplastik:

  Vid nedre ögonlocksplastik läggs snittet på insidan av den nedre ögonfransraden vilket innebär ett minimalt synligt ärr. Sedan omfördelas och reduceras överbliven hud samt fett innan snittet stängs.

  Efter Operationen

  Efter operationen

  Efter din operation stannar du kvar hos oss på kliniken och vilar ett par timmar tills det att du själv känner dig redo att ta dig hem. Observera att du inte skall köra bil hem efter operationen.  

  När bedövningen släpper, vanligtvis ca 30-60 min efter operationen kan man uppleva viss ömhet/smärta. 

  Vanligt närmsta dagarna efter operationen är att man har en stramande känsla samt känner ömhet eller upplever något av följande:

  • Svullnad
  • Blåmärken kring operationsområdet
  • Ljuskänslighet
  • Torra / rinnande ögon

   

  Första dagarna efter operation  

  För att minska svullnad kan man med fördel använda kylmask första dagarna och vila med huvudet högt. Lugna aktiviteter passar sig bra den första veckan efter operation. Viktigt att man försöker hålla sårområdet torrt 2–3 dagar efter operationen, därefter går det bra att duscha. De flesta väljer att stanna hemma en vecka eller två från arbetet men redan dagen efter går det oftast bra att arbeta hemifrån.  

   

  Första veckorna efter operation 

  • Du bör vänta 7-10 dagar med kontaktlinser efter operation.  
  • Fysiskt ansträngande sportaktiviteter som simning och liknande kan återupptas efter 3-4 veckor 
  • Makeup kan börja användas efter cirka 10 dagar.  

  Efter 3 veckor kan man börja träna som vanligt. Undvik bastu och solarium de första 4 veckorna.  

   

  Första månaderna 

  Under de närmaste 6 månaderna skall du skydda dig lite extra från solen. Använd solglasögon samt hög solskyddsfaktor för fin läkning av ärren.  

  Uppföljning: 

  • Efter ca 1 vecka kommer du tillbaka för att avlägsna stygnen 
  • Cirka 6 månader efter operationen kommer du tillbaka för ett återbesök. 
  ÄRREN

  Ärren blir normalt väldigt diskreta, nästan osynliga, men eftersom huden är mycket tunn vid ögonlocken kan ärrbildning i underhuden te sig som små knöligheter. Dessa försvinner som regel efter några månader.

  Risker och Komplikationer

  VANLIGA

  • Torra/rinniga ögon första tiden efter operationen. Avhjälps med smörjande droppar.  
  • Blåmärken, försvinner av sig själv efter ca 1-2 veckor.  

  OVANLIGA:

  • Infektion är mycket sällsynt efter operation. Om en infektion inträffar kan ytterligare behandling inklusive antibiotika vara nödvändigt.
  Kvalitet och trygghetsgaranti

  Vår största prioritet är att du som kund skall känna att du är i de tryggaste av händer och veta att klinikens operationssalar samt den medicinska utrustningen är av högsta kvalitet och under ständig kontroll. Alla våra kirurger är specialister och våra legitimerade sjuksköterskor har specialkompetens inom sina respektive områden.  

  I vår trygghetsgaranti ingår 

  • Korrigerande operation om eventuella komplikationer kopplade till den primära operationen skulle uppstå under 12 månader.  
  • Återbesök till din kirurg under 12 månader.  
  • Kontakt med patientkoordinator under 12 månader. 

  Din Personliga patientkoordinator 

  För att du skall känna dig trygg och säker så ingår fria kontroller under 12 månader efter din ögonlocksplastik. Fri korrigerande behandling samt en personlig patientkoordinator. Din koordinator kommer stödja dig samt besvara dina frågor innan och operationen.  

  Vill du veta mer om våra ögonlocksoperationer eller boka en förundersökning så är du varmt välkommen att kontakta oss.  

  Din personliga
  patient koordinator

  För att du skall känna dig trygg och säker så ingår fria kontroller, fri korrigerande behandling samt personlig patientkoordinator i vårt kvalitetspaket. Din personliga patientkoordinator kommer att stödja dig innan, under och efter operationen. Vill du veta mer om våra ögonplastiksoperationer eller om du vill boka en förundersökning är du varmt välkommen att kontakta en av våra patientkoordinatorer.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Räntefri delbetalning av ögonoperation