a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  ICL - Linsimplantat

  Vid större synfel eller när ögonlaser inte lämpar sig erbjuder vi linsimplantat, (ICL).
  I samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid 5 års trygghetsgaranti för att du skall känna dig trygg och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  En bredd som ingen annan
  Vad är ICL

  ICL (Intraocular Contact Lens) är en inopererad lins som ersätter kontaktlinser och glasögon vid operation av närsynthet, översynthet och brytningsfel. Har man stora synfel, tunna hornhinnor eller problem med torra ögon så kan ICL vara ett bra alternativ.  För att vara en bra kandidat krävs ett stabilt synfel och friska ögon. Linsimplantat ICL är en reversibel lösning med mycket hög optisk kvalitet.

  Säker och trygg synkorrigering hos Avesyn

  Välbeprövad och säker behandlingsmetod

  Snabb synrehabilitering

  Nästan alla synfel kan behandlas

  Erbjuder en bredd som ingen annan - för din trygghet och säkerhet

  Boka tid

  ICL är en inopererad kontaktlins i ögat.

  Vi bedövar ögonen med lokalbedövande ögondroppar. Kirurgen gör ett litet snitt i ögat och för in en lins som är speciellt utvald för ditt synfel. Den placeras bakom regnbågshinnan framför ögat naturliga lins. Linsimplantatsoperationen tar ca 20 minuter per öga. Den gör inte ont, men det är naturligt att ändå känna viss oro inför en operation.

  Metoden kan vara ett bra alternativ för dig som inte passar för ögonlaser SMILE eller FS-LASIK. Till exempel om dina hornhinnor är för tunna eller om du har ett för kraftigt synfel.

  En del föredrar metoden eftersom den är reversibel. Linserna kan alltså tas bort vid behov.

  Metoderna har många gemensamma nämnare. Båda korrigerar alla typer av synfel och har en kort återhämtningsperiod på bara några dagar. Du kan vara lämplig kandidat även om du har fått veta att du inte är lämplig för ögonlaser SMILE eller FS-LASIK. Du tar reda på detta genom att komma till oss för en noggrann undersökning. Där träffar du både specialiserad optiker samt ögonläkare som tar reda på dina förutsättningar.

  Metoden kan vara lämpligt för patienter som:

  Kämpar med tunga glasögon
  Har stora synfel
  Har problem med torra ögon
  Är olämpliga för laserbehandlingar som FS-LASIK eller SMILE p.g.a. hornhinnans tjocklek eller form

  Metoden används för att behandla närsynthet, översynthet och astigmatism. Om du är över 18 år, har stabil syn och friska ögon kan metoden vara rätt lösning för dig. Den perfekta patienten har inte genomfört någon ögonoperation tidigare och har inte haft ögonsjukdomar tidigare.

  Återhämtningstiden efter ett linsimplantat är snabb och smärtfri. Ingreppet i linsimplantat är minimalt och tack vara den mycket lilla öppningen som krävs för att sätta in linsen så är återhämtningstiden endast en eller två dagar. Du kan gå tillbaka till jobbet redan nästa dag. Synen är oftast helt stabil efter 3-4 månader när läkningsprocessen är helt klar. Ett linsimplantat bidrar inte till torra ögon.

  Steg 1 – Undersökning

  En specialiserad optiker och en ögonläkare utför en grundlig undersökning på dina ögon. Därefter pratar vi om det bästa alternativet för dig samt planerar hur vi tar nästa steg.

  Steg 2 – Behandling

  Behandlingen inleds med bedövande ögondroppar som eliminerar smärta under operationen. Behandlingen tar endast några minuter.

  Steg 3 – Resultat

  Grattis!

  Nu kan du upptäcka världen utan dina glasögon och linser. 

  Första steget
  är en noggrann ögonundersökning

  Vill du veta mer om linsimplantat på Avesyn ögonklinik? Genom att träffa oss på en undersökning så kommer våra patientkoordinatorer, specialutbildade optiker och ögonspecialister vägleda dig och ta reda på vilken behandling som passar dig bäst.
  Våra undersökningar görs med största noggrannhet för att säkerställa optimala förutsättningar för en trygg och säker linsimplantatsoperation. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer dig för att svara på eventuella frågor och hitta en tid som passar.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn erbjuder följande lasermetoder

  Tack vare vår bredd erbjuds du som kund den bäst lämpade metoden för dina ögon. I samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid 5 års trygghetsgaranti för att du skall känna dig trygg och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  • FS-LASIK
  • En av de vanligaste metoderna
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning
  • PRK/LASEK
  • För tunna hornhinnor
   Fria kontroller under 5 års tid
   Personlig patientkoordinator
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Översynthet

   Astigmatism

  • Boka Undersökning

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.