a
Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Monofokala
  Linser ger god syn på ett specifikt avstånd.

  Den monofokala linsen har en enda fokuspunkt. Det innebär att det opererade ögat ser bra på ett enda avstånd – nära, medellångt eller långt.

  Monofokala linser är linser med en styrka som ger dig god syn och rätt fokus på antingen nära håll, medellångt avstånd eller långt håll.

  Om du exempelvis väljer en monofokal lins för långt håll efter en RLE-operation behöver du normalt glasögon på nära håll vid läsning, datorarbete, matlagning och mobilanvändning. Räkna alltså med att du ser suddigt utan glasögon från cirka fem centimeter till cirka en meter.

  Många lider av gradvis försämrad syn som vid 45-årsåldern ofta övergår till ålderssynthet (presbyopi). Istället för att vänta på att grå starr ska utvecklas ersätter en RLE-lins permanent den dysfunktionella linsen efter endast en 5-10 minuters smärtfri procedur.

  En RLE-linsbytesoperation (Refractive Lens Exchange) är oftast ett bättre alternativ än att använda en ögonlaser eller ICL när det gäller ålderssynthet.

   

  Om vi på förundersökningen upptäcker att du har astigmatism kan vi överväga att erbjuda dig en torisk monofokal lins, som är gjord för att korrigera astigmatism.

  På förundersökningen görs en mycket detaljerad och fullständig undersökning av dina ögon. Ögonläkaren säkerställer då om ett RLE-linsbyte är lämpligt för just dina ögon. I samband med förundersökningen träffa du också din personliga patientkoordinator som svarar på frågor och ger stöd.

  BOKA DIN FÖRUNDERSÖKNING HÄR!

  En RLE-linsbytesoperation går till på samma sätt som en gråstarrsoperation, en av världens vanligaste operationer som vår klinik utför 4 000–5 000 gånger per år. Operationen görs med lokalbedövning och tar endast 10–15 minuter. Den naturliga linsen tas bort och ersätts med en konstgjord lins som justerar synfelet på till exempel långt håll. Den konstgjorda linser sitter sedan kvar resten av livet.

  Efter operationen kan du känna en lätt irritation i ögat och vara extra ljuskänslig i ett par dagar.

  Det kan ta några veckor innan synen har stabiliserat sig men för de flesta går det bra att återgå till jobbet inom ett par dagar efter operationen.

  Även efter operationen kommer du att ha kontakt med din personliga patientkoordinator. Denne kommer att kalla dig till kontroller för att säkerställa att din syn utvecklas som den ska.

  Ibland behövs en RLE-linsbytesoperation kompletteras med en enkel laserbehandling (YAG-laser) som endast tar ett par sekunder. YAG-laser och efterkontroller ingår i priset för din RLE-linsbytesoperation.

  Steg 1 – Undersökning

  En specialiserad optiker och en ögonläkare utför en grundlig undersökning på dina ögon. Därefter pratar vi om det bästa alternativet för dig samt planerar hur vi tar nästa steg.

  Steg 2 – Behandling

  Behandlingen inleds med bedövande ögondroppar som eliminerar smärta under operationen. Behandlingen tar endast några minuter.

  Steg 3 – Resultat

  Grattis!

  Nu kan du upptäcka världen utan dina glasögon och linser. 

  Första steget
  är en noggrann ögonundersökning

  Du behöver inte vara expert på alla våra behandlingar. Genom att träffa oss på en undersökning kommer våra patientkoordinatorer, specialutbildade optiker och ögonspecialister att vägleda dig för att ta reda på vilken behandling som passar dig bäst.
  Våra undersökningar görs med största noggrannhet för att säkerställa optimala förutsättningar för en trygg och säker synkorrigerande operation. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer dig för att svara på eventuella frågor och hitta en passande tid.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn erbjuder följande linsbytesmetoder för RLE

  I samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid 5 års trygghetsgaranti för att du skall känna dig trygg och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  • Add-On
  • För dig som redan utfört en gråstarroperation
   Fria kontroller under 5 års tid
  • Korrigerar:

   Närsynthet

   Astigmatism

   Översynthet

   Ålderssynthet

  • Boka Undersökning

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.