Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Exempel före behandlingen Exempel efter behandlingen

  Monofokala
  Linser ger god syn på ett avstånd.

  Den monofokala linsen har en enda fokuspunkt, dvs. att den gör det möjligt för det opererade ögat att se bra på ett enda avstånd (nära, mellanliggande eller långt).

  Många lider av gradvis försämrad syn under 40-, 50- och därefter (presbyopi). Istället för att vänta på att en grå starr ska utvecklas, ersätter RLE-linsbyte permanent den dysfunktionella linsen i en 5-10 minuters smärtfri procedur.

  En RLE linsbytesoperation (Refractive Lens Exchange ) är oftast ett bättre alternativ än en ögonlaser eller ICL när det kommer till ålderssynthet.

  Monofokala linser är linser med en styrka som ger dig god syn och fokus på antingen nära , mellanliggande eller långt håll.

  Om du tex väljer en monofokal lins för långt håll,  efter en RLE operation behöver du normalt glasögon på nära håll, vid exempelvis läsning, datorarbete, matlagning och mobilanvändning. Räkna med att avståndet 5 cm – ca 100 cm är suddigt utan glasögon.

  Om vi på förundersökningen upptäcker att du har astigmasim, då kan vi överväga att erbjud dig en torisk monofolak lins. En torisk monofokal lins är gjord för att korrigera astigmatism.

  På förundersökningen görs en mycket detaljerad och fullständig undersökning av dina ögon. Våra specialister kommer att ta reda på vilket synkorrigeringsalternativ som passar dig bäst. Förutom en optiker träffar du en ögonläkare som gör en egen undersökning. Han försöker att säkerställa om en RLE linsbyte är lämplig för dina ögon. I samband med förundersökningen kommer du att träffa din personliga patientkoordinator som svarar all dina eventuella frågor.

  En RLE operation går till på samma sätt som en gråstarrsoperation vilket är en av världens vanligaste operationer. Vår klinik utför årligen mellan 4000–5000 gråstarrsoperationer. Operationen görs med lokalbedövning och tar endast 10 till 15 minuter. Den naturliga linsen tas bort och ersätts med en konstgjord lins som justerar synfelet tex på långt håll. Den konstgjorda linser sitter kvar resten av livet.

  Efter operationen kan man känna en lätt irritation i ögonen och man brukar vara extra ljuskänslig ett par dagar.

  Det kan ta några veckor innan synen har stabiliserat sig men för de flesta går det bra att återgå till jobbet inom ett par dagar efter operationen.

  Även efter operationen kommer du att ha kontakt med din personliga patientkoordinator. Hon kommer att kalla dig till kontroller för att säkerställa att din syn utvecklas som den skall.

  Ibland behövs en RLE linsbytesoperation kompletteras med en enkel laserbehandling (YAG-laser) som endast tar ett par sekunder. Efter kontroller och YAG laser ingår i priset för din RLE linsbytesoperation.

  Steg 1 – Undersökning

  En specialiserad optiker och en ögonläkare utför en grundlig undersökning på dina ögon. Därefter pratar vi om det bästa alternativet för dig samt planerar hur vi tar nästa steg.

  Steg 2 – Behandling

  Behandlingen inleds med bedövande ögondroppar som eliminerar smärta under operationen. Behandlingen tar endast några minuter.

  Steg 3 – Resultat

  Grattis!

  Nu kan du upptäcka världen utan dina glasögon och linser. 

  Första steget
  är en noggrann ögonundersökning

  Du behöver inte vara expert på alla våra behandlingar. Genom att träffa oss på en undersökning så kommer våra patientkoordinatorer, specialutbildade optiker och ögonspecialister vägleda dig och ta reda på vilken behandling som passar dig bäst.
  Våra undersökningar görs med största noggrannhet för att säkerställa optimala förutsättningar för en trygg och säker synkorrigerande operation. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer för att svara på eventuella frågor och hitta en tid som passar dig.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn erbjuder följande linsbytesmetoder för RLE

  I samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid 5 års trygghetsgaranti för att du skall känna dig trygg och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  • Add-On
  • För dig som redan utfört en gråstarroperation
   Närsynthet | Astigmatism | Översynthet | Ålderssynthet
  • Personlig patientkoordinator

   Fri korrigerande behandling

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.