Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Exempel före behandlingen Exempel efter behandlingen

  Ögonlaser SMILE, minimalt ingrepp med
  allra senaste tekniken inom ögonlaser

  Jämfört med andra metoder är ögonlaser SMILE, den som har minst ingrepp på ögat.
  SMILE står för Small Incision Lenticule Extraction och är den senaste tekniken inom synfelskorrigerande laserbehandlingar. Man har behandlat över 3 miljoner ögon med SMILE- tekniken de senaste åren. SMILE korrigerar närsynthet och astigmatism eller en kombination av de båda med bara ett mycket litet snitt på hornhinnans yta. Denna mycket noggranna procedur med hög precision är den senaste utvecklingen inom laserbehandlingar.

  Minimalt Ingrepp

  Under proceduren görs endast ett 2–4 mm brett snitt på ögats yta. En tunn linsformad bit som bildas av lasern inuti hornhinnan avlägsnas genom denna öppning.

  Bibehållen ögonstabilitet

  Hela de yttre lagren av hornhinnan är praktiskt taget opåverkade vid SMILE.

  Minimal risk för torra ögon

  Torra ögon är mycket ovanligt efter en SMILE-operation då man inte påverkar hornhinnans nerver.

  Hela idén bakom utvecklingen av ögonlaser SMILE var att minimera angreppet på hornhinnans yta.

  Tänk på SMILE som ett avancerad LASIK som minimerar snittet i ögonen. Om LASIK skapar en dörröppning i epitelet skapar SMILE ett ”nyckelhål”. Med minimal störning av epitelet finns det lite att återbygga och ögat börjar läka nästan omedelbart.

  Fördelar med SMILE:

  • Minimalt ingrepp: minimal behandling och snabb återhämtningstid
  • Bibehållen ögonstabilitet: Hela de yttre lagren av hornhinnan är praktiskt taget opåverkade vid SMILE.
  • Minimal risk för torra ögon: då man inte påverkar hornhinnas nerver, torra ögon är mycket ovanligt efter en SMILE ögonlaseroperation.

  Som med alla andra synkorrigering metoder måste du först genomgå en detaljerad ögonundersökning för att avgöra om du är en lämplig kandidat. En ögonläkare och en specialutbildad optiker kommer att undersöka dina ögons anatomiska förutsättningar för en synfelskorrigering med SMILE. I samband med din förundersökning, kommer du även att träffa din personliga patientkoordinator.

   

  Behöver du veta mer om ögonlaser SMILE? Ytterligare information eller en bokning av förundersökning kan du få genom att ta kontant med någon av våra personliga koordinatorer. Värmt välkommen.

  Behandlingen görs med en femtosekundlaser och tar endast ett par minuter. Den yttre delen på ögat förblir opåverkad förutom ett litet snitt på ca 2 mm. Jämfört med tidigare laserbehandlingsmetoder påverkas de känsliga nerverna som styr tårarnas produktion i ögat minimalt, vilket gör att risken för torra ögon blir betydligt mindre än vid tidigare laserbehandlingar. Behandlingen gör inte alls ont och utförs under lokal bedövning.

  Syn återhämtning är i allmänhet snabb. Du kan normalt återvända till jobbet, duscha eller sminka kort efter operationen. Körning och sportaktiviteter är möjliga inom några dagar.

  Det är helt normalt att känna sig lite extra ljuskänslig ett par dagar efter operationen. Under ögats läkningstid är det viktigt att skydda det mot solljus. Därför rekommenderas det att använda solglasögon vid soligt väder.

  Vi träffar dig efter din behandling för att se till att du är helt nöjd och att du har uppnått de önskade resultaten. Dessutom kommer du även i fortsättningen att ha  kontakt med din personliga koordinator i fall om du har frågor eller behöver åtgärder.

  Nej, SMILE är inte ett nytt eller oprövat förfarande. I självaverket är SMIlE en vidare utveckling av FS-LASIK metoden för att minimera ingrepp på ögat.

  Femtosekundlasrar har använts för att utföra LASIK-ögonkirurgi sedan 2001, men SMILE använder en Femtosekund laser (VisuMax) som är snabbare och mer exakt.

  Förfarandet har godkänts av FDA (USA) och CE (Europa) och utförs över hela världen. I Finland är SMILE den vanligaste ögonlaseroperationen. Avesyn är den enda kliniken i Sverige som erbjuder ögonlaser behandling med SMILE.

  Målet med operationen är att uppnå samma synskärpa som du har med dina glasögon och kontaktlinser.

  I samtliga av våra ögonbehandlingar ingår alltid trygghetsgarantier för att du skall känna dig trygg och lita på att vi uppnår bästa tänkbara resultat.

  Avesyn vill att du som kund ska bli så nöjd som möjligt och erbjuder därför förbättrande åtgärder inom 5 år från din operationsdag.

  I detta 5 års-garantipaket ingår:

  • Fri korrigerande behandling
  • Frikontroller
  • Personlig patientkoordinator
  ALLT INOM ÖGONLASER

  Vi är ensamma att erbjuda allt inom ögonlaser och andra synkorrigerande behandlingar. Vi har en bredd som ingen annan klinik i Sverige kan erbjuda. Detta gör att vi kan hitta den perfekta lösningen för just dina ögon och ögats beskaffenhet.

  Enkla Betalningsalternativ 

  För att du som ska kunna genomföra en ögonoperation erbjuder Avesyn ögonklinik i samarbete med SVEA Ekonomi delbetalning lösningar. Du kan välja mellan 12 och 48 månader delbetalning samt upp till 36 månader räntefritt.

  Teknik och Erfarenhet

  Det handlar om dina ögon och ett nytt liv utan glasögon eller kontaktlinser. Därför måste du anlita en klinik som kan erbjuda dig både TEKNIK och ERFARENHET. På Avesyn Ögonklinik har vi världsledande utrustning och specialister för samtliga ögonlaser-metoder.

  Veta mer om behandling med
  SMILE

  Avesyn ögonklinik är den enda kliniken i Sverige som kan erbjuda dig synkorrigerings behandling med Ögonlaser SMILE. Det handlar om dina ögon och vi vet att du har många frågor och funderingar. Tveka inte att kontakta oss för att veta mer om SMILE eller andra synfelskorrigering behandlingar som vi erbjuder. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer för att svara på eventuella frågor och hitta en tid som passar dig.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn ögonklinik erbjuder allt inom ögonlaser och linsbyte

  Förutom ögonlaser SMILE kan vi erbjuda dig alla andra synkorrigering och ögonlaseroperationer som passar dina ögon, din livsstil och din ålder.

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.