Avesyn är en högspecialiserad ögonklinik med ledande ögonkirurger och specialister som tillsammans opererat över 120 000 ögon.

  Exempel före behandlingen Exempel efter behandlingen

  Gråstarr operation för
  att minska suddig syn och se klart igen

  Gråstarr eller katarakt är en av de vanligaste operationerna. Det görs ungefär 150.000 om året i Sverige. Gråstarr kan inte förebyggas men det kan behandlas. De flesta människor tycker att operationen är lättare än vad de förväntade sig och säger att de skulle rekommendera operationen till en vän eller familjemedlem.

  120000???? operationer

  Vi på Avesyn Ögonklinik har lång erfarenhet av gråstarr operationer. I genomsnitt utförs ????? operationer per år i våra kliniker.

  Ett nytt liv

  Efter en gråstarr operation kommer du att se mycket klarare än innan. Färger blir ljusare efter operationen eftersom du tittar igenom en ny, klar lins.

  Trygghetspaket

  I alla våra behandlingar ingår : Frikontroller under 5 års tid, Personlig patientkoordinator och Fri korrigerande behandling.

  Grå starr eller katarakt är en gradvis grumling av ögonlinsen, orsakad av en förändring i proteinstrukturen. Synen försämras oftast gradvis i takt med att linsen blir mer och mer grumlig. Faktum är att många över 50 år har någon form av grå starr. Det enda sättet att bli av med grumligheten är att operera bort linsen och ersätta den med en konstgjord lins.

  De vanligaste symtomen på gråstarr är:

  • Din syn är suddig eller dimmig.
  • Du har svårt att se i mörker och behöver mer ljus.
  • Färger blir svagare och mer gulbruna.
  • Du bländas lätt och är känslig för starkt vitt ljus, till exempel ljus från lysrör.
  • Konturer blir svagare.
  • Du kan se dubbla konturer.
  • Om du bär glasögon kan du känna att dina linser är smutsiga och behöver rengöras, även när de inte gör det.

  Du får gärna kontakta oss för att boka en förundersökning. Boka HÄR

  Kataraktkirurgi eller gråstarr operation är det vanligaste kirurgiska ingreppet i världen. Det anses allmänt som säkert och effektivt. Det utförs ofta under lokalbedövning och du borde kunna åka hem samma dag.

  I en grå starr operation, kirurgen gör ett minimalt snitt i ögat där den grumlade linsen finfördelas och sugs upp av ultraljuds energi. Linsen ersätts med en för dig anpassad mjuk konstgjord lins som injiceras i samma snitt. Den konstgjorda linsen, som kallas en intraokulär lins, är placerad på samma plats som din naturliga lins. Själva operationen tar ca 15 minuter per öga.

  Om du inte vill vänta i landstings kö för din gråstarrsoperation kan du istället välja att betala den privat och göra den hos oss. Du är varmt välkommen att kontakta en av våra patientkoordinator och boka en förundersökning.

  Synen blir successivt bättre under de första dagarna. Första dygnen kan även ögat svida, skava och kännas ömt. Besvären kan lindras genom att ta en vanlig värktablett. Besvären kommer gradvis att avta. Du kan i stort sett leva som vanligt efter operationen. Ögat tar inte skada av läsning eller tv-tittande.

  Dina nuvarande glasögon kommer troligtvis att behöva bytas ut. Uppsök din ordinarie optiker tidigast 6 veckor efter operationen. Fram till dess klarar man sig ofta bra med enkla läsglasögon.

  Återbesök:

  Vi träffar dig efter din behandling för att se till att du är helt nöjd och att du har uppnått de önskade resultaten.

  Personlig patientkoordinator:

  Även i fortsättningen kommer du att ha kontakt med din personliga patientkoordinator för eventuella frågor och åtgärder.

  Intraokulära linser är vanligtvis gjorda av ett mjukt syntetiskt, biokompatibelt material. Efter en gråstarr behandling kan linsen inte ses eller kännas i ögat. De intraokulära linserna, som implanteras inuti ögat under operationen, korrigerar synen på samma sätt som glasögon eller kontaktlinser. I samband med din gråstarr operation du kan välja mellan en av nedanstående linser: monofokala linser eller multifokala linser

  En gråstarroperation är idag världens vanligaste operation och bara i Sverige görs det cirka 150 000 gråstarroperationer per år. I världen genomförs närmare 20 miljoner ingrepp. Det är mycket ovanligt med allvarliga komplikationer efter en gråstarroperation.

  Säkerhet och trygghet är centrala begrepp i den verksamhet vi bedriver på Avesyn. Våra kirurger utför tusentals operationer per år. I första hand innebär detta att vår samlade expertis och kunnande förenat med vårt ständiga arbete för förbättrad kvalitet kommer dig som patient tillgodo. Dessutom omfattas du som patient av ett försäkringsskydd. Denna försäkring täcker skador som uppstår vid felbehandlingar.

  Avesyn vill att du som kund ska bli så nöjd som möjligt och erbjuder därför förbättrande åtgärder inom 5 år från din operationsdag.

  I detta 5 års-garantipaket ingår:

  • Fri korrigerande behandling
  • Frikontroller
  • Personlig patientkoordinator
  MER ÄN GRÅSTARR

  Med mer än 30 ???? årserfarenhet kan Avesyn ögonklinik erbjuda dig vad som behövs för att få bättre ???? och klarare syn. Vi är även starka inom ögonlaser, linsbyte, linsimplantat och ögonplastik. Vi kan hitta den perfekta lösningen för just dina ögon och din livsstil.

  Enkla Betalningsalternativ 

  För att du som ska kunna genomföra en ögonoperation erbjuder Avesyn ögonklinik i samarbete med SVEA Ekonomi delbetalning lösningar. Du kan välja mellan 12 och 48 månader delbetalning samt upp till 36 månader räntefritt.

  Teknik, Erfarenhet, Garanti

  Det handlar om dina ögon, därför skall du anlita en klinik som kan erbjuda dig TEKNIK, ERFARENHET och GARANTIER. På Avesyn Ögonklinik har vi världsledande utrustningar och erfarna specialister för att utföra komplicerade ögonoperationer .

  Linsimplantat, linsbyte eller katarakt operation?

  Vi är en av de få kliniker i Sverige som har ett komplett utbud av nästan alla synkorrigerande optioner.

  Du behöver inte vara expert på alla våra behandlingar. Genom att träffa oss på en undersökning så kommer våra patientkoordinatorer, specialutbildade optiker och ögonspecialister vägleda dig och ta reda på vilken behandling som passar dig bäst.
  Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar någon av våra patientkoordinatorer för att svara på eventuella frågor och hitta en tid som passar dig.

  Boka en
  förundersökning.

  Loading

  Avesyn ögonklinik erbjuder allt inom linsimplantat och linsbyte

  Förutom gråstarroperation kan vi erbjuda dig alla andra synkorrigering operationer som passar dina ögon, din ålder och din livsstil

  Gör vårt test online för att se om du är kandidat för en synfelskorrigerande operation.